Birliğinden firar eden asker alışveriş merkezinde çalışanları rehin aldı

Gaziantep'te birliğinden firar eden asker, yanında götürdüğü G3 piyade tüfeği ile girdiği bir alışveriş merkezinde, mağaza çalışanlarını rehin aldı. Girişe kapatılan mağaza çevresinde yoğun önlem alan güvenlik güçleri firari askeri rehineleri bırakmaya ikna etti.

Gaziantep'te birliğinden firar eden asker, yanında götürdüğü G3 piyade tüfeği ile girdiği bir alışveriş merkezinde, mağaza çalışanlarını rehin aldı. Bölgeye çok sayıda asker ve polis sevk edildi.

ASKERİ GÖRENLER DURUMU GÜVENLİK GÜÇLERİNE BİLDİRDİ

Gaziantep'te, birliğinden firar eden bir asker, silahla alışveriş merkezine girdi. 15 Temmuz Mahallesindeki AVM'deki bir mağazaya girerek buradakileri rehin alan askeri görenler durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

REHİNELERİ BIRAKTI

İhbar üzerine AVM'nin bulunduğu bölgeye çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Girişe kapatılan mağaza çevresinde yoğun önlem alan güvenlik güçleri firari askeri rehineleri bırakmaya ikna etti.

SİLAHIYLA TESLİM OLDU

Ekipler tarafından ikna edilen asker, silahıyla teslim oldu. Gözaltına alınan asker, emniyete götürüldü.

GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, birliğinden firar ederek silahıyla alışveriş merkezine giren er M.T'nin, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ikna edilerek teslim alındığı bildirildi.

Açıklamada, "Olayda herhangi bir rehin alma durumu söz konusu değildir. Can kaybı, yaralı veya hasar bulunmayan olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar