Beyaz Show bitiyor söylentilerine Kanal D'nin yeni genel müdürü son noktayı koydu!

Kanal D'nin el değiştirmesinin ardından Beyaz Show biteceğine dair söylentiler çıkmıştı. Kanal D'nin yeni genel müdürü Murat Saygı, Beyaz Show bitecek söylentilerine noktayı koydu.

Televizyon sektörünün önemli isimlerinden Murat Saygı, Kanal D’nin Genel Müdürü oldu. Saygı, Kanal D’nin bundan sonraki yol haritasıyla ilgili ipuçlarını Hürriyet’ten Cengiz Semercioğlu’na anlattı. Saygı, Kanal D’nin bundan sonraki yayın seyri ile ilgili detayları paylaştığı röportajında önemli mesajlar verdi. İşte, o röportajdan öne çıkan satır başları..

KANAL D'DE STÜDYO İŞLERİ AĞIRLIK KAZANACAK

Murat Saygı, "Yeni sezonda Kanal D’de stüdyo programları daha mı ağırlık kazanacak?” şeklindeki bir soruya ise şu karşılığı verdi: "Evet, 1-2 tane stüdyo programının siparişini verdik bile. Dizisiz bir hayatı bugün düşünemiyorsun ama ben Show TV’deyken haftada 1 dizim, 2 sit-com’um vardı. Kanal D’deki dönemimde 4-5 dizi, 1-2 gün ise stüdyo programları vardı. Şimdi en azından o günlere dönmek istiyorum. Kanal D’de şu an “Arka Sokaklar” var, 3-4 tane daha dizi yaparız. 2 günde format program yaparız. Onlar tutmazsa başka format tutar.”

BEYAZ SHOW DEVAM EDECEK Mİ?

Saygı, Beyazıt Öztürk’ün programı Beyaz Show’un akıbeti ile ilgili de açıklama yaptı. Medyada çıkan “Beyaz Show bitti” şeklindeki haberlerin tersine Saygı Beyazıt Öztürk’le yola devam edeceklerini ama formatta değişikliğe gideceklerinin sinyalini verdi.

“DİZİ TUTMADIĞI ZAMAN ACAYİP EKONOMİK ZARAR YARATIYOR”

Saygı, önümüzdeki dönemde Kanal D ekranında neler olacağı konusunda ise net ipuçları verdi. Saygı, “Dizi tutmadığı zaman acayip bir ekonomik zarar yaratıyor. Bir formata başladın ama tutmadı, çok büyük zarar verecek rakamlar ile karşılaşmıyorsun. Tutturduğun zaman ise az maliyetle, çok reyting üreten bir proje yapıyorsun ve kanalın ışıltısı çıkıyor ortaya. Bana göre Kanal D’nin ekranı şu an tozlu. Yeni dönemde ışıltılı bir kanal olacak.Genç, dinamik ve eğlenceli tipler olsun. Televizyonlar çok ağlak, gülen insan yok. Gün boyunca ya bağırış çağırış, ya ağlayan ya da çocuğunu kaybedenlerin olduğu programlar var. Kanal D’de öyle şeyler olmayacak.” açıklamasında bulundu.

“KANAL D’DE KOMEDİ OLACAK”

Saygı, Kanal D’de önümüzdeki dönemde öğlen kuşağında neler olacağı ile ilgili de konuştu:

"Haftada 1-2 gün rakiplerimin çok dram ağırlıklı olduğu günlerde komedi deneyeceğim, alternatif olarak. Karşı tarafta birileri birbirini boğazlarken, Kanal D’de komedi olacak. Sit-com da yapacağız. Sitcom bir televizyon çeşidi ve de çok makul maliyetle yaparsın. Ama herkes akıbeti belli olmayan yurtdışı satışına yatırım yapmaktan sit-com yapmıyor. Hâlbuki sitcom’un en büyük avantajı, al 10 kere yayınla… Oysaki yüksek reyting alan dramayı bir kere daha yayınlayamazsın. Onun için sit-com da yapacağım, “Güldür Güldür” vari programlar da…"

Yorumlar