Beşiktaş'ın Stoperi Marcelo Transfer Oluyor!

Beşiktaş'ın başarılı defans oyuncusu Marcelo transferi için Alman klübü Werder Bremen, Kartal'ın kapısını çalarak fiyat istediği belirtildi. Beşiktaş, Marcelo için son fiyat olarak 5 Milyon Euro cevabını verdi. İşte transferin detayları...

Bu sezon Beşiktaş'ın en formda isimlerinden olan Marcelo'ya Alman klübü Werder Bremen'den teklif geldi. Yönetimin kapısını çalarak Marcelo transferi için fiyat isteyen Alman klübüne, siyah beyazlı ekipten cevap gecikmedi. Yönetim Marcelo bonservis bedeli için 5 Milyon Euro istedi. Kartal, Marcelo guedesi geçen sezon Hannover96 ekibinde kiralık almış ve bu sezon başı oyuncuyu bonservisiyle kadrosuna katmıştı.

İLK CEVAP 5 MİLYON EURO

Beşiktaş transfer için 5 milyon Euro isterken, Werder Bremen ekibi henüz bir yanıt vermediği belirtildi. Kartal'ın fiyat konusunda pazarlık yapıp yapmayacağı ise merak konusu haline geldi. Geçen sezonun 2. yarısında 2 gol atan Brezilyalı stoper beğeni toplamıştı. Defansta etkili ve güçlü bir isim isteyen Şenol Güneş, Marcelonun bonservisiyle alınma talimatı vermişti.

MARCELO GUEDES'İN KARİYERİ

Marcelo futbol kariyerine Santos takımında başladı. Takımı ile ilk profesyonel maçlarına 2007 sezonunda çıktı. İki sezonda toplam 65 maça çıkan Marcelo, Avrupa Kulüplerinin dikkatini çekti. 2008 yılında Polonya Ekstraklasa ligi ekiplerinden Wisła Kraków'a transfer oldu. 2009-10 sezonunda, Ekstraklasa liginde toplam 7 gol atan Marcelo, takımdaki en skorer üçüncü futbolcu oldu ve Hollanda ligi ekiplerinden PSV tarafından beğenilerek 8 Temmuz 2010 tarihinde PSV'ye transfer oldu. 3 yıl Hollanda ekibinde mücadele ederken Beşiktaş'ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson'la birlikte oynayan Marcelo, 91 lig maçında forma giydi ve bu maçlarda 6 gol 2 asistle oynadı. Ağustos 2013 yılında Bundesliga köklü takımlarından Hannover 96'ya transfer oldu. Marcelo Guedes, Alman ekibinde 2.5 sezon kalırken toplam 79 resmi maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 3 gol atan Marcelo, 2 kez de kırmızı kart gördü.2015-16 sezonun devre arasında Beşiktaş ile transfer görüşmelerine başladı ve 1 Şubat 2016 tarihinde Beşiktaş'a kiralık olarak transfer oldu.16 Haziran 2016 tarihinde Alman ekibi Hannover 96 kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla, Brezilyalı oyuncu için siyah-beyazlıların satın alma opsiyonunu devreye soktuğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, tüm formalitelerin tamamlandığı ve anlaşmanın sağlandığı belirtildi. Hannover 96 Sportif Direktörü Martin Bader de yaptığı açıklamada, "Marcelo gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için Türkiye'de kalmak istedi. Ona başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar