Beşir Derneği, bu Kurban Bayramı'nda da yüzler güldürecek

Beşir Derneği, "Kurban Yeryüzünün Tüm Renkleriyle Yakınlaşmaktır" sloganıyla bu yılki kurban organizasyonu çalışmalarına hız verdi.

Beşir Derneği, Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde kurban kesim ve dağıtım faaliyetlerini bu yıl da sürdürecek. Dernek temsilcilikleri ve gönüllüleri, kurban hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi ve kurban etinin ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasına yönelik düzenlenen toplantı ve eğitimlerle bayrama hazırlanıyor.

Bu bayram da vacip, şükür, akika, adak ve benzeri niyetler ile kurban bağışı yapacak vatandaşların hayrına vesile olmayı hedefleyen Beşir Derneği, yine mahzun ve mahcup gönüllerin müjdecisi olmaya aday.

81 ilde faaliyet gösteren 250 temsilciliğiyle Türkiye'nin en ücra noktasına kadar ulaşarak ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Beşir Derneği, ayrıca Balkanlar’da, Afrika’da, Orta Asya ve Uzak Doğu’da da vekâleten kurban kesim ve dağıtım hizmeti yürütecek.

BEŞİR DERNEĞİ KURBAN 2017 TANITIM FİLMİ

Dernek, vekâleten kurban kesim vecibesini, kadrolarının uzmanlığı ve fedakârlığı ile İslami usullere göre yerine getirirken, aynı zamanda aldığı sorumluluğun bilinciyle hareket etmeyi amaçlıyor.

Beşir Derneği'nin kurban organizasyonu, öncelikle kurbanlıkların belirlenmesi, kesim yerlerinin ayarlanması ve düzenlenmesi ile başlıyor. Kurbanlıkların eziyet çekmemesi için gerekli ekipmanları hazırlayan dernek, kesim yerlerinin temizliği noktasında da hassas davranıyor.



"Kurban, her şeyden önce bir ibadettir" düsturuyla hizmetlerini sürdüren Beşir Derneği, müftülük görevlilerinin de gözetiminde, kesimlerin İslami şartlara uygun olmasına özen gösterecek. Bağışçılardan alınan vekâletler kasaplara verildikten sonra kesim işlemine başlanacak ve bir taraftan kesim devam ederken diğer taraftan kesime nezaret eden ilgili noterle birlikte resmi işlemler tamamlanacak.



Kesimin her aşamasında hijyen kurallarına da riayet etmeye azami gayret gösteren Beşir Derneği, veteriner hekimler aracılığıyla kurbanlıkları kesim öncesi kontrolden geçirecek. Veterinerler, kesim sonrasında da etleri kontrol ederek olası sağlık problemlerinin önüne geçmiş olacak.



Beşir Derneği, 2017 yılı için vekâlet yoluyla kurban bağış bedelini yurt içinde ve yurtdışında 700 TL olarak belirlerken, bağışçılarına anlaşmalı bankalar için 3 taksit imkânı da sunuyor.

Bağışçılar www.kurbanbagisla.com adlı web sitesinden kolayca on-line bağış yapabilecek ya da hisse bedelini Beşir Derneği’nin IBAN numaralarına EFT veya havale yoluyla göndererek kurban bağışında bulunabilecek.

Kurban bağışları, 0216 375 4042 numaralı telefondan da yapılabileceği gibi yurt genelinde bulunan temsilcilikler ve şehir meydanlarında kurulacak stantlardan makbuz karşılığı gerçekleştirilebilecek.



Bağışçılar, Beşir Derneği resmi internet sayfasında bulunan “Bağış Takip Sistemi” bölümüne tıklayarak kurban bağışlarının nerede ve ne zaman kesildiğine dair bilgilere imkanlar dâhilinde videolu takip yöntemiyle rahatlıkla ulaşabilecek. Ayrıca kurban seçim, kesim, dağıtım, teslimat gibi bütün bu süreçler, bağışçılara kısa mesaj yöntemiyle bildirilecek ve bağış kurbanlarının güven içerisinde takip edilmesi sağlanacak.



Yorumlar