Beşir Derneği 3 ülkede daha su kuyusu açtırdı

15 Temmuz Destanı’nı farklı coğrafyalarda anlatmayı amaçlayan Beşir Derneği, 250 şehit adına 250 su kuyusu açıyor. Derneğin şu ana kadar açtığı temiz su kuyuları ile 1 milyona yakın insan sağlıklı içme suyuna kavuştu. Son olarak Mali, Nijerya ve Afganistan’daki kuyuları tamamlayan dernek, Kenya ve Arakan’da sona yaklaştı

15 Temmuz Destanı’nı farklı coğrafyalarda anlatmayı amaçlayan Beşir Derneği, 250 şehit adına 250 su kuyusu açıyor. Derneğin şu ana kadar açtığı temiz su kuyuları ile 1 milyona yakın insan sağlıklı içme suyuna kavuştu. Son olarak Mali, Nijerya ve Afganistan’daki kuyuları tamamlayan dernek, Kenya ve Arakan’da sona yaklaştı.

Ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığı adına büyük önem taşıyan 15 Temmuz Destanı’nı dünyanın farklı yerlerinde anlatmak ve 15 Temmuz şehitleri adına birer hayrat yaptırmak isteyen Beşir Derneği, 250 şehit adına açtığı su kuyuları ile mazlum coğrafyalara umut götürmeye devam ediyor. 15 Temmuz Şehitleri adına Mali, Nijerya ve Afganistan’da su kuyuları açan Beşir Derneği, Kenya ve Arakan’daki kurak bölgelerde açacağı kuyuları tamamlamak üzere. Su sıkıntısı çeken bölgelerde içme suyu için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalan binlerce aile, bu su kuyuları sayesinde sağlıklı, temiz içme suyuna kavuştu. Açılan kuyulara ise 15 Temmuz şehitlerinin isimleri veriliyor.

15 Temmuz kapsamında yürüttükleri çalışmalar ve şehitler için başlattıkları su kuyusu kampanyasıyla ilgili açıklamada bulunan Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar, “15 Temmuz Şehitlerimiz Adına 250 Su Kuyusu kampanyamız ile 15 Temmuz destanını, kalıcı eserler inşa ederek farklı coğrafyalarda anlatmayı ve her şehidimiz adına sadaka-i cariye olacak bir hayrat hayata geçirerek mazlum coğrafyaların hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yorumlar