Beşiktaş'ta divan kavgası!

Beşiktaş’ta yönetimle divan kurulu arasında süren borç rakamı tartışmasına yeni bir boyut eklendi. Siyah beyazlı kulübün denetim kurulu, Yalçın Karadeniz’in, disiplin kuruluna sevk edilmesini kararlaştırdı.

Beşiktaş’ta yönetimle divan kurulu arasında süren borç rakamı tartışmasına yeni bir boyut eklendi. Siyah beyazlı kulübün denetim kurulu, eski başkan ve mevcut Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’in, ‘borç rakamını olduğundan fazla gösterdiği’ gerekçesiyle, disiplin kuruluna sevk edilmesini kararlaştırdı.

Beşiktaş’ta borç kavgası yeni bir boyut kazanarak devam ediyor. Siyah beyazlı kulübün denetim kurulu, eski başkan ve mevcut Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’i, “Kulüp borcunu bilinen rakamdan fazla gösterip üyelere mesaj yoluyla göndermesi” gerekçesiyle tüzüğün 47 ve 47/C maddesine dayanarak, disiplin kuruluna sevine karar verdi. Kurul, Karadeniz’in borç rakamına dair açıklamalarının hem kulübün kredibilitesi ve güvenilirliğini zedelediğini hem de kurumsal gerginlikler yarattığını savundu.

KULÜP ADINA DEMEÇ VEREMEZ

Kurul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tüzüğün 47. maddesinin ‘...yetkisi olmadığı halde kulüp adına demeç vermek ve yayın yapmak’ şeklindeki (a) bendinin BJK aleyhinde açıkça çiğnendiği düşünülmektedir. Buna ek olarak tüzüğün 47/c bendinde yer alan ‘kulüp tüzel kişiliği veya üyelerinin onur ve saygınlığına zarar verici, küçük düşürücü ve benzeri davranışlarda bulunmak’ hükmüne binaen BJK Denetim Kurulu olarak varlığımızın, güvenilirliğimizin ve mesleki itibarımızın zedelendiği kanaati tüm üyelerimizin ortak fikri olmuştur.”

ÖNCE YÖNETİME

Beşiktaş tüzüğünün 48. maddesine göre kurullar, disipline sevk talebini yönetime iletiyor. Yönetim de görüşünü ekleyerek 15 gün içinde talebi disiplin kuruluna sevk ediyor. Yönetim 15 günde başvuruyu göndermezse, şikayet sahibi kurula doğrudan gidiyor.

SEÇiM iPTAL EDiLMiŞTi

Yalçın Karadeniz’in geçen mayısta yeniden seçildiği seçim iptal edilmişti. Aday avukat Ali Rıza Dizdar’ın “Seçim mayısta değil, temmuzda yapılmalıydı” gerekçesiyle açtığı davada iptal kararı çıkmıştı. Önümüzdeki ay seçim yapılması gerekiyor.

BORÇ NE KADAR?

Beşiktaş Denetim Kurulu, kulübün borcunun 1 milyon 479 milyon lira olduğunu açıklamıştı. Buna karşın Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, gerçek borcun 2 milyon 348 milyon lira olduğunu öne sürmüştü.

Yorumlar