"Beşiktaş'ın Hakem Hatasına İhtiyacı Yoktur"

Beşiktaş Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında dün oynanan ve 2-1 kazandıkları Trabzonspor maçındaki hakem yönetimiyle ilgili siyah-beyazlı ekibi hedef alan haberlere sert bir dille tepki gösterdi.


Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, futbol takımının geride kalan sezondan itibaren başarılı bir performans ortaya koyduğu vurgulanarak, "Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de namağlup devam eden Beşiktaş’ın hiç bir hakem hatasına ihtiyacı yoktur" denildi.

Beşiktaş'ın saha içinde saygı duyulan oyunu ile efendi duruşunu çirkin iftiralarla lekeleme çabalarının görüldüğü ve esefle kınandığı aktarılarak, "Beşiktaş-Trabzonspor maçı sonrası da benzer algı operasyonları ile takımımızın sahadaki üstünlüğünün sorgulanmaya çalışıldığını görüyoruz. Beşiktaş, yıllardır hakemlerin maçlarda kötü yönetimlerinden yakınmakta, bunu sadece kendi özelinde değil, rakipleri için de savunmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

"Tüm kamuoyunca bilinen gerçeklere rağmen, Beşiktaş'ın başarısını hakemlerle izah etme çabası gülünç ama bir o kadar da vahim ve manidardır." denilen açıklamada şu görüşler paylaşıldı:

"Zira bu çabanın arka planında doğru ve gerçekten yana gazetecilik anlayışı değil, çıkar ve taraftarlıkla izah edilebilecek bir zihniyet olduğu malumumuzdur. Hal böyle olunca, kamuoyuna açıkça ilan ederiz ki Beşiktaş'a yönelik bütün bu algı operasyonları ve gelecekte hakemler üzerinden Beşiktaş'ın baskı altına alınma çabalarına asla izin vermeyeceğiz. Beşiktaş bugüne kadar olduğu gibi baskılı futboluyla, bundan sonra da şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanacaktır. Beşiktaş’ın büyük Beşiktaş taraftarından başka kimseye ihtiyacı yoktur."

Yorumlar