Beşiktaş'ın Akhisar deplasmanı kabusu bitti!

Beşiktaş, Akhisar Belediyespor deplasmanında ilk kez kazandı. Ege temsilcisi karşısında önceki yıllarda çok zorlanan Beşiktaş, deplasmanda rakibini 2-0'la geçerek bu kötü istatistiği de bitirmiş oldu.

AjansHaber/ÖZEL

Spor Toto Süper Lig’in 4. Haftasında Beşiktaş, Akhisar Belediyespor deplasmanına konuk oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan siyah beyazlılar Brezilyalı futbolcusu Anderson Talisca’nın şık golüyle 1-0 öne geçti. Maçta daha çok topa sahip olan Beşiktaş karşısında ev sahibi Akhisar Belediyespor uzaktan şutlarla gol bulmaya çalıştı. İlk yarının son dakikasında Quaresma’nın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta Caner Erkin topun başına geçti. Caner’in direkt olarak kaleye gönderdiği top Hugo Rodallega’ya çarparak yön değiştirdi ve filelere gitti. Bu golle karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 sona erdi.

Beşiktaş, geçtiğimiz yıllardaki tecrübesini de göz önünde bulunarak maçta ciddiyeti hiç bırakmadı. Akhisar Belediyespor’un ataklarını savuşturan siyah beyazlılar maçı 2-0 kazandı.

AKHİSAR DEPLASMANINDA İLK GALİBİYET

Beşiktaş’ın dün akşam aldığı galibiyetin ilginç bir yönü de vardı. Lige çıktığından bu yana Akhisar Belediyespor’u deplasmanda hiç yenemeyen Beşiktaş, ilk galibiyetini aldı.

Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'la bugüne oynadığı 4 maçta 3 beraberlik, 1 de mağlubiyet almıştı. Beşiktaş'ın birden fazla kez karşılaşıp da kazanamadığı başka deplasman bulunmuyordu.

Geçtiğimiz sezon oynanan maçın son dakikalarında Beşiktaş'ın yedek kulübesi...

GEÇEN SEZON ŞAMPİYONLUK YARIŞININ KIRILMA MAÇI OLMUŞTU

Akhisar Belediyespor, Süper Lig’e yükseldiği 2012-2013 sezonunda Beşiktaş’ı kendi sahasında 4-1 mağlup etmişti. 2013-2014 sezonunda Manisa’daki maç 3-3’lük eşitlikle sona ermişti. 2014-2015 sezonundaki maç 1-1 sona ermişti. Beşiktaş, geçtiğimiz sezonun 30.haftasında şampiyonluk yarışının en önemli döneminde Akhisar Belediyespor’a konuk olmuş ve maç 3-3 berabere bitmişti.

Beşiktaş dün akşam Akhisar Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek, ilk galibiyetini almış oldu. ‘Akhisar kabusu’ olarak adlandırılan deplasmanda kazanamama serisi de sona erdi.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar