Beşiktaş Üç Puanı Aldı - İşte Maçın Detayları

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş, Adanaspor'u 2-1 yendi.

Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile karşılaşacak olan Beşiktaş, Süper Lig'in 11. haftasında Adanaspor'a konuk oldu. En son 12 yıl önce karşılaştığı rakibini 2 golle geçmesini bildi.

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 10. haftadaki Trabzonspor maçında sahaya çıkardığı ilk 11'den, iki oyuncu değişikliğine gitti.

Beşiktaş'ta, Trabzonspor maçında görev alan Rhodolfo ve Adriano Adana'ya getirilmezken, bu futbolcuların yerine ilk 11'de Atınç Nukan ve Beck yer aldı.

Karşılaşmanın ilk dakikaları ekiplerin karşılıklı atakları ile geçerken ilk tehlikeli Beşiktaş atağında Aboubakar topu ağlarla buluşturdu. Mücadelenin 11. dakikasında Beşiktaş'ta orta sahada topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Aboubakar hızla ceza alanına girdi ve sağ ayağıyla yaptığı vuruşuyla meşin yuvarlağı Goran Karacic'in yanından ağlarla buluşturdu.

15. dakikada Ricardo Quaresma'nın trivelasını Adanaspor kalecisi Goran Karacic zorlukla kornere gönderdi. Bu atağın devamında siyah beyazlı ekip penaltı kazandı ve topun başına geçen Cenk Tosun skoru 2-0 yaptı.

38. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Ricardo Quaresma'nın uzun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül hızla ceza alanına girdi ve son çizgiye yakın bir noktadan topu ceza alanına çevirdi. Bu pası iyi takip eden Tolgay Arslan'ın penaltı noktası yakınından bekletmeden yaptığı vuruş kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

İlk yarıda Beşiktaş 11. ve 17. dakikalarda attığı gollerle soyunma odasına 2-0'lık üstünlük ile gitti.

İkinci yarının 55. dakikasında Atınç Nukan, Vladimir Koman'ı ceza sahası içinde düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda Magaye Gueye topun başına geldi. Panenka penaltısıyla topu filelerle buluşturuan Gueye Adanaspor adına farkı 1'e indirdi.

62. dakikada Tolgay Arslan, Aboubakar'ın penaltı noktasına çevirdiği topta kafa vuruşuyla topu kaleye gönderdi ancak top az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın 71. dakikasında orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Bekir Yılmaz rakibi Atiba Hutchinson'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından doğrudan kırmızı kartla cezalandırıldı.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Beşiktaş milli aradan sonra çıktığı ilk maçtan 3 puanla ayrılarak maç fazlası ve 27 puanla liderliğe yükseldi.

Adanaspor ise 6 puanla ligin son sırasında kaldı.

ADANASPOR - BEŞİKTAŞ: 1-2

STAT: 5 Ocak Fatih Terim

HAKEMLER: Ali· Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan

ADANASPOR: Karacic, Viera, Ramos, Digao, Renan Diniz, Tevfik Altındağ (Dk. 59 Emre Uğur Uruç), Renan Da Silva (Dk. 88 Ahmet Bahçıvan), Bekir Yılmaz, Koman, Roni, Magaye (Dk. 59 Edgar Da Silva)

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Atınç Nukan, Marcelo, Beck, Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Quaresma (Dk. 78 Kerim Frei), Tolgay Arslan (Dk. 64 Gökhan İnler), Cenk Tosun, Aboubakar (Dk. 88 Ömer Şişmanoğlu)

GOLLER: Dk. 11 Aboubakar, Dk. 17 Cenk Tosun (Penaltıdan) (Beşiktaş), Dk. 57 Magaye (Penaltıdan) (Adanaspor)

KIRMIZI KART: Dk. 72 Bekir Yılmaz (Adanaspor)

SARI KARTLAR: Dk. 56 Atınç Nukan, Dk. 78 Gökhan İnler, Dk. 90+4 Hutchinson (Beşiktaş)

Yorumlar