Beşiktaş derbiye hazır mı? 'Maçın iki kilit futbolcusu var'

Spor Toto Süper Lig’in 5.haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşılaşacak. Dev derbiyi AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Altan Tanrıkulu, maçın 2 kilit futbolcusu olduğunu vurguladı.

Spor Toto Süper Lig’in 5.haftasında Beşiktaş, Vodafone Arena’da Galatasaray’ı konuk edecek. Deplasman yasağının kaldırılmasıyla yaklaşık 5 yıl sonra Galatasaray taraftarı da Vodafone Arena’da takımlarını destekleyebilecek. İlk 4 haftada 10 puan toplayan iki takım, ligde zirveyi ele geçirebilmek için kıyasıya mücadele edecek.

Vodafone Arena’da oynanacak zorlu mücadeleyi AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Altan Tanrıkulu, maçın 2 kilit futbolcusu olduğunu belirtti. Tanrıkulu, Galatasaray’da Selçuk İnan ve Beşiktaş’ta Gökhan İnler’in performansının derbinin sonucunu değiştirebileceğini söyledi. Karşılaşma önce pozitif bir havanın olduğunu ifade eden Tanrıkulu, Galatasaray’ın kadrosunun derbi maçlarını oynamasını bilen bir yapıya sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Spor yorumcusu Altan Tanrıkulu, Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi genel durumu AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

Bütün etkenleriyle beraberliğe yakın bir derbi gibi gözüküyor. Kamuoyu tarafından iç sahada oynadığı için Beşiktaş biraz daha ağırlıklı gösteriliyor ama Galatasaray geçen sene tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirirken Fenerbahçe’ye iki maçta da yenilmedi. Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi yendi ve bu sezon başında da Süper Kupa’yı Beşiktaş’tan aldı.

‘GALATASARAY’IN KADROSU DERBİ MAÇLARINI OYNAMASINI BİLİYOR’

Galatasaray’ın kadrosu derbi maçlarını oynamasını biliyor. Beşiktaş çok rotasyonla yoluna devam ediyor, bu bir handikap olabilir. Beşiktaş’ta birinci ve sonuncu adam soru işareti. Tolga Zengin oynarsa nasıl performans verecek, bunu bilemiyoruz. Aboubakar oynarsa, henüz golü yok. Onun da performansı çok önemli. Galatasaray’ın o noktalarda eli çok kuvvetli. Muslera ve Eren Derdiyok formdalar.

‘BEŞİKTAŞ’IN EN ÖNEMLİ GÜCÜ KANAT OYUNCULARI’

Beşiktaş’ın en önemli gücü kanat oyuncuları. Caner Erkin ve Gökhan Gönül çok önemli oyuncular. Galatasaray’ın savunma yönünde zaafları var.

‘KARŞILAŞMA ÖNCESİ POZİTİF BİR HAVA VAR’

Hakem Ali Palabıyık ligin ilk haftasında Emre Belözoğlu ile Mehmet Topal’a kırmızı kart göstermişti. Ali Palabıyık, kırmızı kartlık bir pozisyon olursa çekinmiyor. Umarım hakemlik bir iş olmaz, tartışma getirecek bir pozisyon olmaz. Derbi pozitif bir şekilde gidiyor. Seyirci yasağı kalktı, genç bir hakem kazanılmaya çalışılıyor, iki takım da iyi kadrolarla maça çıkacak ve iki takımın da 10 puanı var.

‘İKİ TEKNİK ADAM DA DERBİYE ÇOK CENTİLMENCE YAKLAŞTI’

Maç Vodafone Arena gibi Türkiye’nin en modern stadyumunda oynanacak. Uzun yıllar sonra Türkiye bir derbiyi bu kadar ön plana çıkardı, bu da sevindirici. Şenol Güneş ve Jan Olde Riekerink derbiye çok centilmence yaklaştı.

‘DERBİNİN 2 TANE KİLİT OYUNCUSU VAR’

Maçın iki tane kilit oyuncusu var. Bu futbolcular gol atıp, oyunu şekillendirmeyebilirler ama iki takım için de çok kilit isimler. Galatasaray için Selçuk İnan. Galatasaray, Selçuk’un gol attığı 7 karşılaşmada 5 galibiyet ve 2 beraberlik almış. Beşiktaş’ta da aynı pozisyonda forma giyen Gökhan İnler. Bu iki oyuncudan birinin performans yükseltmesi derbiyi değiştirebilir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar