Beşiktaş Cezayirli golcü futbolcunun peşini bırakmıyor!

Beşiktaş yeni sezon için transfer çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Gelecek sezon için forvet bölgesini güçlendirmek isteyen Beşiktaş'ta gündem Cezayirli futbolcu Islam Slimani oldu.

Beşiktaş'ın son birkaç sezonda olduğu gibi 30 yaşındaki Cezayirli forvet İslam Slimani'yi yeniden istediği iddia edildi.

"SİZİNLE OLMAK İSTİYORUM"

Le Buteur gazetesi, Cezayirli santrforun Leicester'ın sezon başı kampına katılmadığını yazdı. Beşiktaşlı bir yöneticinin halen Cezayir 'de bulunan İslam Slimani ile görüşmek için ülkeye kadar geldiğini ve Slimani 'den "Sizinle olmak istiyorum" cevabı aldıktan sonra yeniden İngiliz ekibinin kapısını çalacağı belirtildi.

İSLAM SLİMANİ KİMDİR?

Santrafor mevkisinde oynayan İslam Slimani, Cezayir'de başladığı kariyerini İngiltere'de devam ettirmektedir. 18 Haziran 1988 taihinde Cezayir'de dünyaya gelen Slimani Mayıs 2009'da, JSM Chéraga takımından CR Belouizdad'a 800.000 Cezayir dinarı bonservis ücreti karşılığında transfer oldu ve iki yıllık sözleşme imzaladı. Ağustos ayında, MC Oran takımıyla yapılan lig maçında ilk defa kulübüyle resmî bir karşılaşmaya çıktı. İlk sezonunda 30 maçta 8 gol attı.

Slimani 17 Mayıs 2011 tarihinde, JS Kabylie takımıyla oynanan ve 7-1 galibiyetle sonuçlanan lig karşılaşmasında, 4 gol atarak etkileyici bir performans ortaya koydu.Temmuz 2011 tarihinde kulübüyle olan sözleşmesi sona erdi. Slimani, Nice ve Le Havre gibi birçok Fransız kulübünün transfer girişimlerine karşın CR Belouizdad ile iki yıllık sözleşme yeniledi.

Slimani 6 Ağustos 2013 tarihinde, Portekiz takımı Sporting Lizbon'a transfer oldu. Fredy Montero'nun eksikliği ile Rio Ave, SC Braga, Vitoria Setubal ve Porto (Sporting 1-0 kazandı) maçlarında forma şansı buldu. Bu şansı iyi değerlendirerek 4 maçta 4 gol attı. Aralık 2013 tarihinde Yılın Cezayirli Futbolcusu seçilerek, Cezayir Altın Top Ödülünü kazandı.

2016 Ağustos transfer döneminde Leicester City'e 30 milyon Euro bedelle transfer olan oyuncu kariyerini bu takımda sürdürmektedir. Forvet mevkisinde forma giyen ve sağ ayağını kullanan Slimani 1.88 boya sahiptir.

Yorumlar