Bekir Bozdağ'dan kritik açıklamalar!

Bekir Bozdağ kritik açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye, PKK terörü ile etkin ve kararlı bir mücadele yürütüyor. Terörle mücadelenin vakti zamanı olmaz. 365 gün yürütmemiz gerekiyor bu mücadeleyi. Taarruz politikası, terörü ininde vurma politikası terör örgütünün belini kırdı. Bugün itibarıyla terör örgütü planlı terör eylemi yapabilme kabiliyetini kaybetmiştir. Her yerde terörle başarılı bir mücadele yapıldı.

Seçimden önce operasyon olacak mı?

Şu anda Kuzey Irak'ta operasyonlar bugün başlamadı, uzunca bir zamandır orada birliklerimiz var, operasyonlar devam ediyor. Kandil terörün yuvası. TSK geçmişte de Kandil'e geniş kapsamlı harekatlar yaptı. Bundan sonra da ihtiyaç duydukça havadan, gerektiğinde karadan bu operasyonlar devam edecektir. Biz bunu çok net söylüyoruz. Biz bunu seçimden önce yapılır mı yapılmaz mı, eylem yapacaksa, o zaman bizim polisimiz seçim var, bir duralım diye terörle mücadele etmeyecek mi?

"Beklediğimiz yapamazsa kendi göbeğimizi keseriz"

Türkiye'nin sınırı boyunca bir sınır koridoru sonrasında da terör devletine giden bir süreç var. Biz Fırat Kalkanı ile bu süreci kestik. Bölgeyi DEAŞ militanlarından ve PKK teröristlerinden temizledik. Arkasından Zeytin Dalı Harekatı'yla YPG, PKK DEAŞ teröristlerini uzaklaştırdık. Bölgede Türkiye, beklediği adımlar atılmazsa kendi göbeğini keseceğini gösterdi. Artık biz çok netiz. Ya bunu yapacaksınız ya da biz yapacağız diyoruz.

Fırat'ın doğusu da PKK'lı teröristlerden temizlenecektir. Siyasi bir anlaşmayla çözüme kavuşmasını elbette öncelikle arzu ederiz ama eğer buralar temizlenmezse, Türkiye'nin kendi milli güvenliğini koruma hakkı vardır. Kendine yönelen terör tehdidini yok etme hakkı vardır.

Kandil'e operasyon

TSK geçmişte de operasyonlar yaptı, bundan sonra da ihtiyaç duydukça karadan ve havadan bu operasyonlar devam edecektir.

Kandil'e her an bir operasyon olabilir diye Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptığımızda ses, Kandil'den önce CHP'den geldi.

ABD FETÖ elebaşını himaye ediyor, destekliyor. Türkiye FETÖ elebaşını ABD'den eksiksiz istemiştir. ABD'den müttefiklik hukukunun yapılmasını bekliyoruz.

Seçim güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı yok. Dünyada en güvenli seçimlerden biri Türkiye'de yapılıyor.

'Bedelli' için çalışma var mı?

Çok sayıda bakaya olan, kaçak olan var. Geçen Başbakanımız da bu soruna işaret etti. Ancak şu anda onu yapma imkanı gözükmüyor, seçimden sonra göreceğiz. Tabii bu Parlamento'nun işi."

Yorumlar