Bedelli askerlik çıkacak mı? (2018) Bedelli askerlik için yaş ve ücret belli oldu mu?

Bedelli askerlik çıkacak mı sorusu bedelli bekleyen binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. Bedelli askerlik için yaş ve ücret belli oldu mu sorusuyla ilgili detaylar Ajanshaber.com'da.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından binlerce insan seçim öncesi konuşulan bedelli askerlik konusunda atılacak adımları merak etmeye başladı. İnsanlar şimdiden bedelli askerlik konusunda neler yaşanacağını merak ediyor. Dikkatle takip edilen soruların başında 2018 yılında bedelli çıkacak mı sorusu geliyor. Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ, bedelli askerliğe ilişkin açıklamada bulundu. Bozdağ, meclis için 1 Ekim'e kadar verilen aranın ardından bedelli askerlik konusunun parlementoda gündeme gelebileceğini belirtti. Şimdi insanlar bedelli askerlik için yaş ve ücret belli oldu mu sorusuna yanıt bekliyor. Bedelli askerlik konusuyla ilgili merak edilen tüm detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Seçimlerin ardından bedelli askerlik askerlik bekleyen birçok insan konuyla ilgili araştırma yapmaya devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bedelli askerliğe ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ, bedelli askerliğin meclis için verilen aranın bitmesinin ardından gündeme geleceğini söyledi.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN YAŞ VE ÜCRET BELLİ OLDU MU?

24 Haziran seçimlerinin ardında bedelli askerlikte yaş ve ücret konusunda rakamların belirlendiği iddia ediliyor. Yeni Şafak'tan Kıymet Sezer'in haberine göre, çalışmalarda bedelli için 26 yaş ve 20 bin TL ücret öne çıkıyor. Bedelli ücretini ödeyenler askerlik hizmetinden muaf tutulacak. Bedelliden elde edilecek kaynak bütçeye gelir kaydedilmeyecek, savunma harcamalarına aktarılacak. Bedelli askerliğin devam eden terörle mücadele faaliyetlerinde herhangi bir zafiyet yaratmayacağı bildirildi. Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan da olumlu görüş alındığı bildirildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ BEDELLİ ASKERLİKLE İLGİLİ SORULARI YANITLADI

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Yeni Şafak Gazetesi’nin Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından yapılan canlı yayında İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı.

Bakan Canikli, bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Canikli'nin açıklaması şu şekilde:

Biz bedelli için tüm alternatiflerimizle hazırız. Aşağı yukarı dört yada beş seçenekle bedelliye hazırız. Yaş, ücret ve birtakım teknik ayrıntılarla inceliyoruz. Bedelli askerliğe başvuran hiç kimse askerlik hizmetinde bulunmayacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bedelli talimatından sonra hazırlıklarımızı devreye sokacağız.

YENİ ASKERLİK MODELİ GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrasını işaret etmesinin ardından yüz binlerce kişiyi umutlandıran bedelli askerlik uygulamasının, askerlik için oluşturulacak yeni model ile birlikte ele alınması bekleniyordu. Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanlığı'na sadece bedelli askerlik ile ilgili değil; askerlik sürelerinden, ordu yapılanmalarına kadar yeni bir modeli çalışmaları talimatı verdiği öğrenilmişti.

Bozdağ, bedelli askerlik ile ilgili soruyu "TSK'nın ihtiyaçları dikkate alınarak bedel ve yaş sınırı belirlenecek, ona göre adım atılacak" diye yanıtladı.

Yorumlar