Bedelli askerlik çıkacak mı? İşte yapılan açıklamalar!

Bedelli askerlik çıkacak mı sorusu bedelli bekleyen birçok kişi tarafından yanıt bekliyor. Bedelli askerlik çıkacak mı sorusuyla ilgili işte yapılan açıklamalar...

Bedelli askerlik konusu bedelli bekleyen birçok insan tarafından internette sıkça araştırılıyor. Bedelli askerlik ile ilgili flaş açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Binali Yıldırım, "Seçimden sonra yapılacak ilk iş. Yeni hükümetin öncelikli konusu" dedi. Şimdi binlerce kişi bedelli askerlik çıkacak mı sorusuna yanıt bekliyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından sonra bedelli askerlik konusu merak ediliyor. İşte yapılan son açıklamalar...

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Başbakan Binali Yıldırım'dan "Bedelli askerlik çıkacak mı?" sorusu için flaş açıklama geldi. Yıldırım, "Seçimden sonra yapılacak ilk iş. Yeni hükümetin öncelikli konusu" dedi. Başbakan Yıldırım, gündemdeki Kandil operasyonu ile ilgili ise "Terörü gündemden çıkarmak hakkımız. Her türlü seçenek kullanılacak" dedi.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI? BAŞBAKAN YILDIRIM BU YANITI VERMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam bedelli askerlik ile ilgili soruya "Biz hükümet olarak, yönetim olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak. Çünkü askerlik olmayınca kız vermiyorlar, evlenmen zor oluyor, iş kurman zor oluyor, hayata tutunman zor oluyor. Boşlukta bekliyorsun. Bunu yapmaya hakkımız yok insanlarımıza" cevabını vermişti.

BEDELLİ ASKERLİK TARTIŞMALARI

Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlikle ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Seçimden önce bedelliyle ilgili zaten bir çalışmaya zaman yok, yapılamaz. Ama bunun bir sorun olduğunu biliyoruz. Niye sorun? Askerlik çağına gelmiş 5 milyondan fazla gencimiz var. Bu gençler diyor ki 'Bizi askere alın. Bir an önce askerliğimizi yapalım ondan sonrada düzenimizi kuralım. Biz diyoruz ki 'Kusura bakmayın alamayız, bekleyin.' Yaş 21 oluyor, 22-23-25-30 oluyor, alamıyor çünkü ancak yılda 350 bin kişi alabiliyoruz. 5 milyondan fazla 5,5 milyona yakın. Eğer bu kadar alırsak her sene, 15 sene bu yığılmayı ortadan kaldıramayız. Bu sorun vatandaşlarımızın sorunu değil. Onların bu işte hiçbir kabahati yok. Biz hükümet olarak, yönetim olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak. Çünkü askerlik olmayınca kız vermiyorlar, evlenmen zor oluyor, iş kurman zor oluyor, hayata tutunman zor oluyor. Boşlukta bekliyorsun. Bunu yapmaya hakkımız yok insanlarımıza. Onun için mutlaka buna bir çözüm getireceğiz. Bunu getirirken Silahlı Kuvvetlerimizin, ordumuzun zafiyete düşmesine de izin vermiyoruz. Biz zaten 15 Temmuz'dan sonra profesyonel orduya geçtik. Şu anda silah altındaki erler operasyona katılmıyor. Operasyona gidenler profesyoneller. O bakımdan böyle bir sıkıntımız da yok."

KURTULMUŞ: 24 HAZİRAN'DAN SONRA DEĞERLENDİRİLECEKTİR

Bedelli askerliğe ilişkin bir açıklama da Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, bedelli askerlik ile ilgili toplumsal talebin oluştuğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bir önceki bedelli askerlik uygulamasında da çok katkım vardı. Herkes bedelliye karşı çıkarken ben toplumda böyle bir talep olduğunu ve bunun yerine getirilmesinin doğru olacağını ısrarla söylemiştim. Seçim arifesinde bedelli gündemde değil; gündem de olsa da Meclis kapalı olduğu için yapabilecek bir şey yok. Ancak, bu toplumsal talep 24 Haziran'dan sonra değerlendirilecektir."

Yorumlar