Bayramda misafire ne ikram edilir?

Bayram hazırlıkları annelerin en telaşlı olduğu zaman dilimidir. Temizlik, ikramlık derken o günler hararetli günler yaşanır. Peki Bayramda misafire ne ikram edilir? Sizin için araştırdık. Haberimizde...

Ramazan, arınma ve ilahi huzura yaklaşma günleridir. Manevi havası tüm müslümanları kuşatır. Tutulan oruçlar, açılan iftarlarla birlikte önemli olan maddi durumu yetersiz insanları anlamak ve onlara yardımda bulunulmasını amaçlamaktır. 11 ayın sultanı olarak bilinen bu ayı sonunda müslümanlar gönül rahatlığı ile yolcularla bu rahmet ayını. 30 günlük orucun sonunda gelen bayram ise Allah'ın insanlığa müjdesidir. Bayramda misafire ne ikram edilir? sorusu annelerin aklına hep takılır. Peki bayramda misafire ne ikram edilir? sorusunun cevabını sizin için araştırdık. Haberimizde....

BAYRAMDA MİSAFİRE NE İKRAM EDİLİR

Ramazan arınma temizlenme ayı. Çeşit çeşit sofraların kurulduğu misafirlerin ağırlandığı bu muhteşem ayın en önemli özelliği ise insanlara paylaşmayı öğretmesi. En önemli mesajı ise maddi durumu yetesiz insanları anlamak. İşin anne kısmı ise tam bir sıkıntı. O koskoca ayı çeşit çeşit sofraları hazırlayan güzide annelerimiz bayram yaklaşınca da temizlik telaşına düşerler. Tüm ev bucak tertemiz yapılır ve misafirlere hazır hale getirilir. İşin ikram kısmı ise en önemli detaydır. Bayramda misafire ne ikram edilir? sorusu ise annelerin yol haritasıdır.

Liste halinde tatlıları paylaşacak olursak;

Elmalı Puf Kurabiye
Tarçınlı Üzümlü Çörek
Kahveli Bitter Çikolatalı Bisküvi
Labneli Truff
Truff
Dondurmalı Milföy Pasta
Bezeli Pratik Pasta
Mozaik Pasta
Cevizli Lokum
Dereotlu Peynirli Poğaça
Çikolatalı Muzlu Rulo Krep
Portakal Pelteli Muhallebi

En klasikleri ise;

EV BAKLAVASI 

Bayram için ev baklavası en yaygın yapılan tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle iç anadolu yöresinde oldukça meşhur olan ev baklavası tarifleri bayanlar arasında döner durur. Arefe gününde bayanlarımız baklavalarını hazırlayıp tatlarını dökerler ve bayram  gününe hazır edilir. Bayram için ev baklavası olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır ve listemizin ilk sırasındadır.

YAPRAK SARMASI

Bayramda en sevilen yemeklerden birisi de misafirlerimize kolaylıkla ikram edebileceğimiz yaprak sarmasıdır. Annelerimiz, ablalarımız arefe gününde misafirler için kaynattıkları yapraklarla tencerelerini sarma ile doldurup bir gün önceden hazır ederler. Bayram sabahı evde türül türül yaprak kokusu hissedilir. Gelen misafirlere çayın yanında yaprak sarması ve baklava ikram edilir. Misafirlerimiz yaprak sarmalarını afiyetle yedikten sonra yolcu edilir.

SU BÖREĞİ

Bayramda su böreği olmazsa olmaz yemeklerimiz arasında yer almaktadır. Özellikle Konya yöresinde meşhur olan su böreği bayramda her bayanın yapmayı sevdiği ve misafirlerine ikram ettiği yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Su böreği hem hazırlanışı açısından hem de ekonomikliği açısından oldukça zamandan tasarruf sağlamamıza yarar. Misafirlerimiz geldiğinde su böreğini onlara kolayca ikram edip çayın yanında afiyetle yemelerini sağlarız. Bayramda hangi yemekler yapılır listemizin sonuna geldik şimdiden herkese iyi bayramlar.

Yorumlar