Bayrama denk geliyordu! Maaşlar yarın hesapta

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğu açıklanmasıyla birlikte emekliler ve memurlara maaş müjdesi de gelmişti.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğu açıklanmasıyla birlikte emekliler ve memurlara maaş müjdesi de gelmişti. Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi için maaş zamanı geldi. Ödemelerin bayram öncesine alınmasıyla, tahsis numarasının son numarası tek olanlar yarın, çift olanlar da Cuma günü maaşını cebine koyacak.

MAAŞLAR ERKENDEN CEBE GİRECEK

SGK'nın konuyla ilgili yaptığı duyuruya göre; SSK ve Bağ-Kur'dan emekli, dul ve yetim gelir/aylığı alanların Eylül dönemi gelir/aylık ödemeleri, tahsis numarasının son rakamı 9, 7, 5, 3 ve 1 olanlarda 8 Eylül'de; 8, 6, 4, 2 ve 0 olanlarda 9 Eylül'de yapılacak. 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, normalde maaşlarını her ayın 16'sı ile 28'i arasında alıyor. Maaş ödemelerinin erkene çekilmesiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklileri bayrama maaşı cepte girecek.

MEMURLAR DA MAAŞLARINI ERKEN ALIYOR

Memurlara da maaş günleri olan 15 Eylül'ün Kurban Bayramı'nın son gününe denk gelmesi nedeniyle, erken ödeme yapılacak. Memur emeklileri ise maaşlarını 1-5 Eylül tarihleri arasında almıştı. Böylece yaklaşık 14 milyon emekli ve memura bayram öncesi maaş ödemeleri yapılmış oldu.

MAAŞLAR ÖNE ÇEKİLDİ, ESNAF DA SEVİNDİ

Milyonlarca emekli ve memurun maaşı bayram öncesinde yatırılıyor. Bu durum esnafın yüzünü de güldürüyor. Maaşını alan emekli ve memurlar bayram için alışverişe çıkıyor. Böylelikle maaşların erken yatması hem emekli ve memurları hem de esnafı mutlu etti.

 

Yorumlar