Bayram namazı nasıl kılınır? Ramazan Bayram namazı kaç rekattır? (2018)

Bayram namazı nasıl kılınır sorusu Bayram öncesi vatandaşlar tarafından sıkça aratılan konular arasında yer alıyor. Peki Ramazan Bayram namazı kaç rekattır? Detaylar Ajanshaber.com'da.

Mübarek Ramazan Bayramı şimdiden vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Ramazan Bayramı namazı için birçok insan camilere akın edecek. Hatta kalabalık sebebiyle camilerde vatandaşlar yer bulma konusunda zorluk yaşayacak. Ramazan Bayramına az bir süre kalan insanlar bayram namazı nasıl kılınır sorusuna yanıt aramaya başladı. Bayram namazları yılda iki kere kılındığı için insanlar tarafından unutulabiliyor. Ramazan Bayram namazı kaç rekattır sorusu da merak edilen sorular arasında yer alıyor. Bizlerde bu haberimizde sizlere bayramının nasıl kılındığını ve kaç rekat olduğunu anlatacağız. İşte merak edilen tüm detaylar...

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı arefe günü ile sona erdi. Bayram öncesi insanlar Bayram namazı nasıl kılınır sorusuna yanıt arıyor. İşte bayram namazı nasıl kılınır sorusunun yanıtı...

Önce “Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama” diye niyet edilerek namaza durulur.
Sonra imam ve cemaat sessiz bir şekilde “Subhaneke” duasını okunur.

Sübhaneke duasından sonra imamla birlikte “Allahu Ekeber” diyerek üç defa tekbir getirilir. Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde olduğu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. http://www.ajanshaber.com Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır.

Üçüncü Tekbirin ardından elleri bağlayınca İmam önce Fatiha, sonra Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur ve imamla birlikte rükuya eğilinir.

Rüku ve Secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.

İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve Kur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okur. Sonra imamla birlikte “Allahu Ekeber” diyerek üç defa tekbir getirilir. Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp yana bırakılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir. Rüku ve Secdeler yapılarak oturulur.

Oturuşta imam ve cemaat, Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okur. Dualardan sonra imamla birlikte önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

CAMİLERİN KALABALIK OLMASI DURUMUNDA VATANDAŞLARIN ALACAKLARI ÖNLEMLER NELERDİR?

Bayram namazı birçok şehirde camilere akın edilmesini sağlayacak. Bayram namazını kılmak isteyen birçok vatandaş camilerin dolulukları sebebiyle yer bulmakta güçlük çekecek. http://www.ajanshaber.com Bayram namazına kısa bir süre kala giden vatandaşların yanlarına cami bahçesinde yere serebilecekleri, namaz kılmaya uygun bir örtü bulundurmaları faydalı olacaktır.

Yorumlar