Bayram, İstanbul trafiğine yaradı

Bayramda İstanbul'da yaşayan vatandaşların memleketlerini tercih etmesi, şehir içinde trafiği rahatlattı.

9 günlük Kurban Bayramı'nda şehirler de sakinlik yönünden bayram ediyor. Trafik kabusunun ne fazla yaşandığı İstanbul'da, vatandaşların bayramı şehir dışında geçirmeyi tercih etmesi trafikte büyük rahatlama sağladı. İstanbul bayram tatilinde yerini boş yollara, cadde ve sokaklara bıraktı.

KURBAN BAYRAMI İSTANBULLULARA SAKİNLİK GETİRDİ

İstanbul'da normal günlerde, özellike de çalışma günlerinde işe gidiş ve iş çıkışlarında yaşanan trafik yaşanmıyor. İBB Cep Trafik uygulamasına da yansıyan rahatlık şehirde kalan vatandaşlara da sakin bir İstanbul sunuyor.

YOĞUNLUK İSTANBUL DIŞINDA YAŞANIYOR

Sürücülerin Kurban Bayramı tatili için yollara koyulmasıyla zaman zaman, farkı bölgelerde yoğunluk yaşanıyor. İstanbul ve çevresinde trafikte yoğunluş yaşanmazken bugün TEM Otoyolu'nun Ankara istikametine, Bolu, Çaydurt, Yeniçağa ve Gerede Karadeniz bağlantı yollarında zaman zaman araç yoğunluğu yaşanıyor. Yoğunluk nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşuyor.

SÜRÜCÜLERE KURBAN BAYRAMI'NDA HAYATİ UYARI

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı dolayısıyla uzun yolda araba kullanacak olan sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Uykusuz ve yorgun yola çıkmamalarını tavsiye eden Apaydın, '2 saatte bir 15-20 dakika mola' verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

'UYKUSUZ VE YORGUN YOLA ÇIKMAYIN'

Bayram tatillerinde artan trafikte yoğunluğundan dolayı sürücülerin daha dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunan Apaydın, 'Bayramlarda can ve mal kaybının azaltılması için sürücüler uykusuz ve yorgun yola çıkmasın. Trafik kazalarının birçoğu sürücü hatalarından kaynaklanıyor.' diye konuştu.

Yorumlar