Bayram için Abdullah Öcalan'la görüşme izni verildi!

Kurban Bayramı'nda Abdullah Öcalan'ın ailesiyle görüşmesine izin verilecek.

Kurban Bayramı'nda Abdullah Öcalan'ın ailesiyle görüşmesine izin verilecek. Bu izinle birlikte kamuoyunda ve medyada tartışılan Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin iddialara da yanıt verilmiş olacak. 

İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ailesiyle görüşmesine izin verileceği öğrenildi. 

ÇÖZÜM SÜRECİNİ SONA ERDİREN SALDIRILAR SONRASI GÖRÜŞLER DURDU

İmralı'da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile HDP'liler arasında ve devlet yetkilileri arasında çözüm süreci döneminde yoğun görüşme trafiği yaşanıyordu. Bu görüşme trafiği çözüm sürecini sonlandıran PKK saldırıları ile sonlandı.

14-18 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA GÖRÜŞME OLACAK

Kurban bayramı dolasıyla 14 Eylül ve 18 Eylül tarihleri arasında hapiste bulunanlara verilen açık görüş iznine bölücü terör örgütü lideri  Abdullah Öcalan da dahil edildi.

ABDULLAH ÖCALAN'LA KARDEŞİ MEHMET ÖCALAN GÖRÜŞECEK

İzin kapsamında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile 14 Eylül - 18 Eylül tarihleri arasında İmralı Adası'ndaki cezaevinde görüşeceği öğrenildi. Görüşmenin saati ve tarihine ilişkin net bir açıklama yapılmadı. Bu durumun da belli olduğu ancak gizli tutulduğu ifade ediliyor.

ÖCALAN'LA SON GÖRÜŞEN ONLAR OLMUŞTU

Abdullah Öcalan ile İmralı'da en son görüşmeyi 28-29 Nisan tarihlerinde Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme komitesi gerçekleştirmişti.

SİYASİ GÖRÜŞME İÇİN AÇLIK GREVİ BAŞLATMIŞLARDI

Son olarak siyasi açıdan PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşülmesi için açlık grevi başlatılmıştı. Bu konuda Avrupa devletlerinde de eylemler düzenleniyor, açıklamalar yapılıyordu. HDP, DBP, DTK, HDK ve KJA tarafından çeşitli isimlerin katılımıyla grev başlatılmıştı.  

Bu izinle birlikte kamuoyunda Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin çıkan haberlere de bir yanıt verilmiş olacak. 

Yorumlar