Batman ve Van'da polise saldırı

Batman'da polis merkezi girişinde bulunan polis kulübesine teröristler tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı.

Batman'da polis merkezi girişinde bulunan polis kulübesine teröristler tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Van'da da zırhlı polis aracına saldırı düzenlendi.


Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Hürriyet Mahallesinde bulunan Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi girişinde bulunan polis kulübesine, motosikletli teröristlerce önce uzun namlulu silahla ateş açıldı. Ardından kulübeye el yapımı patlayıcı atıldı.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve özel harekat polisi gönderildi. Saldırganların yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

Olay yeri inceleme ekipleri, kulübe çevresinde inceleme yaparken kulübe yakınına atılmış el yapımı patlayıcıyı tespit etti. Ekipler bulunan el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Van'da zırhlı polis aracına saldırı

Van'ın Edremit ilçesinde, zırhlı polis aracına el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

İlçeye bağlı Şabaniye Mahallesi'nde bir grup gösterici barikatlarla yolu trafiğe kapatmaya çalıştı.

Bölgeye sevk edilen polislerin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericilere müdahale eden zırhlı polis aracına, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada yaralanan 2 gösterici, olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Yorumlar