Batı'daki Erdoğan düşmanlığının sebebi...

Darbe girişimine tepki olarak Almanya’nın Köln kentinde yapılan mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telekonferansla katılmasına Almanya’dan yasak gelmesi Batı’nın Erdoğan düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

FETÖ mensuplarının darbe girişimine tepkiler devam ediyor. Yaklaşık 15 gündür meydanlarda demokrasi mitingleri düzenlenirken Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları da Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi düzenledi. Köln kentindeki mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telekonferansla katılması planlanıyordu ancak Almanya, yasalarına aykırı olduğu gerekçesiyle bunu yasakladı.

Avusturya’daki Viyana Havalimanı’na ise ‘Türkiye tatili ile sadece Erdoğan’ı destekliyorsunuz, gitmeyin’ yazılı pankart asıldı. Darbe girişiminin ardından Batı medyasının Erdoğan’a düşmanlık gösterip, cuntacıların yanında yer alması da Türkiye ve Erdoğan düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Almanya’daki mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telekonferansla katılmasının yasaklanması ve Batı ülkelerindeki Erdoğan düşmanlığını AjansHaber’e değerlendiren AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, Almanya’nın ifade özgürlüğüyle çelişen bir uygulamaya imza attığını ve bu yasağın Almanya için bir utanç kaynağı olduğunu belirtti. Küçükcan, Batı medyasının darbeye karşı durmak yerine darbeye karışanlara karşı yapılan hukuki girişimler üzerinde spekülasyonlar yaptığını söyledi.

Batı ülkelerinin Erdoğan ile Türkiye’nin yükseldiğinin ve ciddi ivme kazandığının farkında olduğunun altını çizen Küçükcan, Erdoğan’ın bu sebepten Batı’nın hedefinde olduğunu söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, Batı ülkelerindeki Erdoğan düşmanlığını AjansHaber’e değerlendirdi:

“BU YASAK ALMANYA İÇİN BİR UTANÇ KAYNAĞIDIR”

Avrupa’da düşünceleri her yerde ifade etme hürriyeti var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşüncelerini Almanya’daki mitingde ifade etmesine engel olunması modern demokrasilerde kesinlikle yeri olmayan bir uygulamadır. Avrupa değerleriyle çelişen, çatışan bir yasaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi vatandaşlarının düzenlediği bir mitingde onlara hitap edememesi Almanya için bir utanç kaynağıdır. Almanya’nın artık dünyaya fikir özgürlüğünü savunuyoruz diyecek vizyonu kalmamıştır. Çünkü bu, doğrudan doğruya bir yasaklamadır.

“BU TÜRKİYE’YE YÖNELİK BİR KISITLAMADIR, KABUL EDİLEMEZ”

Almanya’da 2 milyonu aşkın Türk vatandaşı yaşıyor ve bu insanların ülkeleriyle ilişkileri kopmuş değil.  Kendi ülkelerinde cereyan eden siyasi olaylara ilgi duymalarından daha doğal bir şey olamaz. Hele küreselleşen bir dünyada insanların doğdukları, büyüdükleri yerlerde olanları takip etmemeleri gibi bir şey olamaz. Bu Sayın Erdoğan’a ve Türkiye’ye yönelik bir kısıtlamadır, kabul edilemez.

“BATI ÜLKELERİ DARBEYE KARŞI DURMADI”

Türkiye’nin bir taraftan terörle mücadele diğer taraftan darbecileri adalet önüne çıkarma girişimlerine baktığımızda da bunların Batı ülkelerinden çok fazla destek almadığını görüyoruz. Darbeden daha çok, darbenin oluş şeklinden daha çok darbeye karışanlara karşı yapılan hukuki girişimler üzerinde spekülasyonlar yapılıyor. Çeşitli basın kuruluşlarında ve siyasi çevrelerdeki değerlendirme noktası, ‘bu darbe bir tiyatrodur’.  Bu ülkenin Meclis’i bombalandı, darbe girişiminin tiyatro olmadığı çok açık. Bütün bunlara rağmen tiyatro demek Türk halkının zekâsıyla dalga geçmek demektir.

“İKİYÜZLÜLÜK VE ÇİFTE STANDART…”

Erdoğan karşıtlığı veya Türkiye karşıtlığının böyle bir savrulmaya neden olması Avrupa değerleri açısından bir kayıptır. Avrupalı ülkelerinin Türkiye ile ilgili takındıkları tavrın ikiyüzlülük ve çifte standart olduğunu söyleyebiliriz.

“TÜRKİYE’NİN ERDOĞAN’LA YÜKSELDİĞİNİ GÖRÜYORLAR”

Türkiye son 15 yılda kendisine çok ciddi bir saha açtı. Bütün bu açılımlar Türkiye’yi daha güçlü hale getiriyor. Sayın Erdoğan’a yönelik düşmanca tutum Türkiye’ye yönelik düşmanca tutumdur.  Avrupalılar, Türkiye’nin Erdoğan liderliğiyle son 14 yıldır ciddi bir ivme kazandığını görüyorlar. Dolayısıyla durdurulması gereken kişi onlara göre Erdoğan’dır. Erdoğan’ı durdurduğunuzda Türkiye’yi durdurursunuz, Türkiye’yi durdurduğunuzda da mazlum milletleri durdurabilirsiniz.

“DÜŞMANLIĞIN SEBEBİ İSLAM KARŞITLIĞI VE İSLAMOFOBİ”

Türkiye’ye yönelik Avusturya’da Viyana’daki pankart, Batı medyasındaki yorumların büyük bir çoğunluğu kendiliğinden değil. Sebebi Batı’da son zamanlarda yükselen Türkiye karşıtlığı, İslam karşıtlığı ve İslamofobi’dir. Erdoğan liderliğindeki Türkiye, gittikçe büyüyen ve bu sistemi eleştiren tek ülke. Bütün bunları bertaraf etmenin yolu Erdoğan’a yüklenmek, Erdoğan üzerinden hesaplaşmak ama gördük ki Türkiye halkı Erdoğan’a sahip çıktı.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar