Başbakan’dan ‘imzasız ihbar’ açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ ile mücadelede imzasız ihbarların mağduriyet oluşturduğu belirterek, ‘Bu ihbarların dikkate alınmaması için genelge yapacağız’ dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ ile mücadelede imzasız ihbarların mağduriyet oluşturduğu belirterek, ‘Bu ihbarların dikkate alınmaması için genelge yapacağız’ dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, ‘FETÖ ile mücadele bir milli meseledir. Kim olursa olsun her gereken yapılacaktır’ dedi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

‘İMZASIZ İHBARLARIN DİKKATE ALINMAMASI İÇİN GENELDE YAPACAĞIZ’

İmzasız ihbarların durumuna ilişkin sorulan soruya Başbakan Yıldırım, ‘İmzasız ihbarlar bürokrasinin en büyük hastalığıdır. Birbiriyle hesabı olanlar maalesef kimliğini gizleyerek arkadaşlarını ihbar ediyor, mağduriyetler oluyor. Biz ismini yazmayan ihbarların dikkate alınmaması için genelde yapacağız. FETÖ belası da bizim başımıza biraz böyle geldi. Ciddi belgeye dayalı olan her türlü ihbarı değerlendiririz ancak arka planında bir şey olmayan, sadece soyut iddialar olan ve kimliği, adresi belli olmayan ihbarları muhatap almak bürokrasiye ceza veriyor’ yanıtını verdi.

'FETÖ İLE MÜCADELE BİR MİLLİ MESELEDİR'

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının kullandığı 'Bylock' sisteminin bazı milletvekillerinde ve bakanlarda çıktığı yönündeki iddialar sorulan Yıldırım, 'İddialara göre amel edilmez. İddia varsa araştırılır. Gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinden konuşmak haksızlıktır. İnsanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele bir milli meseledir. Kim olursa olsun nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin istisnası söz konusu değildir' ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar