Başbakan Binali Yıldırım: Terörü bitirmezsek...

Başbakan Binali Yıldırım, amacımız terörü Türkiye'nin gündeminden düşürmek dedi ve 'terörü bitirmezsek önemli projeleri gerçekleştiremeyiz' ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım kanaat önderleri buluşmasında konuştu. Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz bütün hainlerin iyot gibi ortaya çıkmasına sebep oldu. Bu alçaklara milletimiz dersini verecek. Hedefimiz, terörü Türkiye’den düşürmektir. Türkiye’nin gündeminden terörü düşüremezsek burada yeni iş alanları da fabrikalar da projeler de hayal olur. İnsan hayatının tehlikede olduğu yerde ne iş konuşulur ne de ticaret konuşulur. Vatandaşlarımızın rahatça seyahat etmesini sağlamalıyız. Terör örgütlerini sivillere, askere, korucuya, jandarmaya zarar verecek halden tamamen çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Terörden korkmayacağız, terör bizden korkacak. Bütün kaynaklarını teker teker kurutacağız, FETÖ'ye yaptığımız gibi. Terör örgütü ile kırsalda, şehirde her yerde mücadele artarak devam edecek.

Sevgili vatandaşlarım, darbecilere en büyük darbeyi siz vurdunuz. Allah sizden razı olsun. Ülkenize sahip çıktınız. Demokrasimize sahip çıktınız. Geleceğimize sahip çıktınız. Cumhurbaşkanınıza sahip çıktınız. Allah razı olsun.

"AZEZ'DEN CERABLUS'A KADAR OLAN KISIM TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLENDİ"

Diyorlar ki Suriye’de Türkiye neden operasyon yapıyor? Suriye ile 910 km hududumuz var. Sürekli oradan kalleş terör örgütleri, DAEŞ, PYD, YPG gibi PKK uzantıları ülkemize sızıyorlar, işte en son Gaziantep'te düğünde 54 vatandaşımızı şehit ettiler. Bütün terör unsurları temizlenene kadar operasyonlarımız devam edecek. Azez’den Cerablus’a kadar olan kısım terör örgütlerinden temizlendi.

"HEDEFİMİZ TERÖRÜ TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRMEKTİR"

15 Temmuz bütün hainlerin iyot gibi ortaya çıkmasına sebep oldu. Bu alçaklara milletimiz dersini verecek. Hedefimiz, terörü Türkiye’den düşürmektir. Türkiye’nin gündeminden terörü düşüremezsek burada yeni iş alanları da fabrikalar da projeler de hayal olur. İnsan hayatının tehlikede olduğu yerde ne iş konuşulur ne de ticaret konuşulur. Vatandaşlarımızın rahatça seyahat etmesini sağlamalıyız. Terör örgütlerini sivillere, askere, korucuya, jandarmaya zarar verecek halden tamamen çıkarmamız gerekiyor.

PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok, ancak Türk ve Kürt kardeşlerimizin PKK sorunu var. Bu sorunu çözmenin yolu da bu eşkıyaları bitirmektir. Başka çaremiz yok.

"SUR'LA İLGİLİ ADIMLARI ATIYORUZ"

Bugün itibariyle Sur'daki çalışmayı başlattık. Tarihi eserler elden geçecek. Sur eskisinden daha güzel hale gelecek. Sur'la ilgili adımları atıyoruz. Bütün dükkanları yenileyeceğiz.

Terör sadece dağda değil, devletin yerel yönetimleri içinde de var. Terörle ilişkisi olan bütün kamu görevlilerinin de üzerine gideceğiz ve tek tek ayıklayacağız. Bunların lojistik desteklerini, akıl hocalarını devre dışı bırakmazsak istediğimiz sonucu alamayız. Topyekun bir mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğiz. 

Yorumlar