Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: 14 yılda 3 darbe girişimini engelledik

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturmalara yönelik eleştirilerine '14 yılda 3 darbe girişimini engelledik' ifadesiyle karşılık verdi.

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturmalara yönelik eleştirilerine '14 yılda 3 darbe girişimini engelledik' ifadesiyle karşılık verdi. 

Yıldırım: 15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu 'Bu bir darbe girişimidir. Sonuna kadar sizi destekliyoruz' açıklamasını yapmışken darbe girişiminden bu yana 2 ay geçti. Bu süreçte ne değişti? Bu örgütün tüm adımları gizli, bu örgütün tüm faaliyetini ortaya çıkarmak kolay değil. Biz bunu yapmazsak, Türkiye bu durumla yeniden karşılaşır. 

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

"14 YILDA 3 DARBE GİRİŞİMİNİ ENGELLEDİK'

14 yıldır AK Parti iktidardadır doğrudur. İstikar, 14 yıldır darbe girişimine karşı devam ediyor. 14 yılda Türkiye'yi biz 3'e katladık, aynı zamanda 3 darbe girişimini engelledik. Türkiye'de istikrar ve büyüme devam edecek.

Ekonomide rakamları takla attırmakla, ekonomi düzelmez. Ekonomide borç ödeme kabiliyetine bakılır. Milli gelire oranla borç yarı yarıya azalmıştır.

'2 AYDAN BU ZAMANA NE DEĞİŞTİ?'

15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu 'Bu bir darbe girişimidir. Sonuna kadar sizi destekliyoruz' açıklamasını yapmışken darbe girişiminden bu yana 2 ay geçti. Bu süreçte ne değişti? 15 Temmuz'un sorumlusu ne Kılıçdaroğlu ne de milletimizdir. Bunun tek sebebi dünyayı örümcek ağıyla saran FETÖ'dür.CHP lideri Yenikapı ruhuna uygun davranmalıdır. Amacımız Türkiye'nin bir daha bu tarz alçakça bir girişimle karşı karşıya kalmasını engellemektir.

Komşularımızla aramız bozulunca Kılıçdaroğlu, komşularla aramız bozuk diyor, ilişkilerimizi düzeltince de aynı şeyi söylüyor. Peki, biz ne yapalım? Biz, dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. Biz ataşarak değil, el sıkışarak ve konuşarak sorunların çözülmesinden yanayız. Ülkenin sorunlarında ortak hareket etmek lazım.

'İNTİKAMLA DEĞİL, ADALETLE MÜDAHALE EDİLECEK'

Bu günlerde 15 Temmuz darbe girşimi bir tarafa bırakılarak, mağdurların olduğu ifade ediliyor. Peki, milletin mağdurluğunu nereye bırakacağız? Mağduriyetten konuşursak en önce konuşmamız gereken budur. Bu örgütün tüm adımları gizli, bu örgütün tüm faaliyetini ortaya çıkarmak kolay değil. Biz bunu yapmazsak, Türkiye bu durumla yeniden karşılaşır. Sapla, saman birbirine karışmayacak. İntikamla değil, adaletle müdahale edilecek.

'EKONOMİK GÖSTERGELERDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK'

Türkiye büyük bir darbeye maruz kalıyor ve bunun sonucunda büyük bir değişiklik yaşanmıyor. Normal zamanlarda yaşanan durumlar darbe sonrasında yaşandı. Mali disiplin asla gözardı edilmiyor. Gerçek ekonomiye destek en önemli önceliğimizdir. Ekonomik göstergelerde bir değişiklik yok. Ekonomimizde devletle vatandaşlık arasındaki anlaşmazlıkları ortadan kaldıracak önemli kararlar aldık.

MOODY'S'E CEVAP!

Notumuzu düşüren bu ekonomi kuruluşu verdiği karardan 2 gün önce 'Türkiye, darbe girşiminin şokunu atlattı' ifadesini kullandı. 2 günde ne değişti? Dünyanın neresinde 27 çeyrek büyüme sağlayan bir ülke var? Türk ekonomisi bölgede yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen dimdik ayakata duruyor. Bu açıklamaların tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. 2002'de ekonomisi yerle bir olmuş bir Türkiye'den bugün birken 3 olmuş, yatırımları ve mega projeleriyle yoluna devam eden bir Türkiye var.

Yorumlar