Başakşehir'de aynı senaryo! "Fenerbahçe'nin dramı..."

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Medipol Başakşehirspor’a konuk olan Fenerbahçe karşılaşmayı 1-0 kaybetti.

Fenerbahçe’nin Başakşehir deplasmanında yüzü gülmüyor. Sarı lacivertli ekibin Başakşehir deplasmanında çıktığı son 9 maçın 7’sini ev sahibi takım kazanırken 1 maç berabere bitti. Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında son galibiyetini 2010 yılında almıştı.

Fenerbahçe’nin Başakşehir kabusu bu sezon da devam etti. Mücadeleye iyi başlayan Medipol Başakşehir Mossoro’nun golüyle 3’üncü dakikada öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Başakşehirspor Fenerbahçe’yi 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasındaki Medipol Başakşehirspor-Fenerbahçe maçını AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Ahmet Çakır, karşılaşmaya oyuncu kalitesinden çok oyun kalitesinin damgasının vurduğunu belirtti. Çakır, Fenerbahçe’nin en büyük sorununun çok fazla değişiklik yaşaması olduğunu söylerken “Daha 3’üncü dakikada yenilmiş bir gole karşılık verememek Fenerbahçe’nin dramıydı. Oyun anlayışının değişmesiyle yeni sisteme alışmak pek kolay olmayacak” dedi.

Spor yorumcusu Ahmet Çakır, Fenerbahçe’nin Başakşehir deplasmanındaki mağlubiyetini AjansHaber’e değerlendirdi:

“OYUNCU KALİTESİNDEN ÇOK OYUN KALİTESİ DAMGASINI VURDU”

Başakşehir-Fenerbahçe maçında ev sahibi takım önceki yıllardaki gibi neyi nasıl yapması gerektiğini daha iyi bilen takım görünümündeydi. Oyuncu kalitesinden çok oyun kalitesi oyuna damgasını vurdu ve sonucu ortaya çıkardı. Kaldı ki Fenerbahçe beraberliği bulabilir, kazanabilirdi de yani iki takım arasında çok büyük bir fark yoktu. Geçtiğimiz yıllardaki maçlarda da durum böyleydi.

“FENERBAHÇE’NİN EN BÜYÜK SORUNU ÇOK FAZLA DEĞİŞİKLİK YAŞANMASI”

Fenerbahçe’nin genel nitelikleri sorunlarının en büyüğü çok fazla değişiklik yaşamasıdır. Geçen yıldan bu yana hem transferler, hem takımın oynama düzeni değişti. Pereira 3-5-2 sistemini oynatmak istedi, Advocaat farklı bir sistemle oynuyor. Grasshoppers karşısındaki rahat galibiyetin ardından bu sistemle yürünür gibi görünürken şimdi kırılmayla karşılaşması sıkıntılı işlerdir.

“OYUNCU KALİTESİNİ SAHAYA YANSITABİLMEK ÇOK KOLAY OLMAYABİLİYOR”

Maç kazanarak sorunlarınızı daha hızlı çözersiniz. Kazanamadığınız zaman hem takımda hem kulüpte genel bir rahatsızlık, hoşnutsuzluk baş gösterir ve bu şekilde sorunları çözmek de zorlaşır. Fenerbahçe gerçekten çok önemli bir oyuncu kadrosuna sahip ama bunu sahaya yansıtabilmek çok kolay olmayabiliyor.

“ERKEN GOLE KARŞILIK VEREMEMEK FENERBAHÇE’NİN DRAMIYDI”

Fenerbahçe de Başakşehir karşısında böyle bir problem yaşadı. Maç kazanılabilirdi, Emre Belözoğlu’nun kırmızı kartından sonra adeta tek kale oynandı ama benzer bir hareketi Mehmet Topal da yapınca o şans ortadan kalkmış oldu. Daha 3’üncü dakikada yenilmiş bir gole karşılık verememek Fenerbahçe’nin dramıydı. Oyun anlayışının değişmesiyle yeni sisteme alışmak pek kolay olmayacak.

“MESELE TRANSFER DEĞİL, NEYİ NASIL YAPACAĞINI BİLEN BİR HOCA”

Fenerbahçe’nin şu andaki kadrosunun değeri 134 milyon Euro ve hedefin şampiyonluk. Bu ligde kadro değeri çok düşük olan takımlar da başarı yakalayabiliyor. Önemli olan oyun kalitesi ve neyi nasıl yapacağını bilen bir teknik direktörün olması. Bence Fenerbahçe’nin elinde her türlü oyunu oynayabilecek futbolcular var. Bu maçta da 11’de olanlar ve kulübedeki oyuncular da çok kaliteli. Dolayısıyla mesele transfer değil, neyi nasıl yapacağını bilen bir hoca.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar