Emekliye promosyon ne zaman verilecek? Gözler imzalanacak Protokol da!

Emeklilerin büyük bir heyecanla bekledikleri emekliye promosyon çalışmalarında bankalarla yapılan pazarlık aşamasında sona gelindi. Yılbaşına kadar yurt genelinde bin 700 şubesi olan Ziraat Bankası ile protokol imzalanması bekleniyor.

Yaklaşık olarak 11 Milyon emekliyi ilgilendiren banka promosyonu ile ilgili çalışmaların tamamlandığı açıklandı. Emeklilerin heyecanla bekledikleri promosyon ödemeleri için bankalarla yürütülen pazarlık çalışmalarının sonuna gelindi. Anlaşma masasında Kamu Bankalarının kaldığı görüşmelerde yurt  genelinde bin 700 şubesi bulunan Ziraat Bankası ile yılbaşına kadar protokol imzalanması bekleniyor.

GÖZLER ZİRAAT BANKASINDA

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren promosyon çalışmaları için olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bankalarla aylardır yürütülen pazarlıkların sonuna geliniyor. Promosyon ödemesi anlaşması için masada sadece kamu bankalarının kaldığı, daha cazip teklifte bulunan özel bankaların ise ilçelerde şubesi olmadığı nedeniyle emeklilerin aylık almakta zorlanacağı dikkate alınarak elendiği belirtildi. Promosyon pazarlığında gözlerin bin 700 şubesi ve 24 bin personeli olan Ziraat Bankası'na çevrildiği alınan diğer bilgiler arasında.

YILBAŞINA KADAR PROTOKOL İMZALANABİLİR

Sabah Gazetesi’nin yapmış olduğu habere göre, Başbakan Binali Yıldırım tarafından verilecek talimat üzerine Ziraat Bankası ile yılbaşına kadar protokolün imzalanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun konuyla ilgili olarak "Biraz daha cazip veren özel bankalarımız var. Ancak sadece il merkezlerinde şubeleri var. Biz emeklimizin tıkır tıkır aylığını alacağını bir sistem istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Son hamleyi Başbakanımıza bırakacağız" açıklamalarda bulundu.

"TABAN FİYAT FORMÜLÜ UYGULANACAK"

Bakanlığın yapmış olduğu açıklamaya göre, emekliye promosyon ödemelerinde taban fiyat formülü uygulanacak. Önerilen 500 lira asgari tutar olacak, bu tutar aylık dilimlere göre yukarı çekilebilecek. Emekli aylığı ve sistemde kalma süresine göre kademeli olarak promosyon ödemesi yapılacak.

 

"11 MİLYON EMEKLİ 4 GRUBA AYRILACAK"

Promosyon çalışmalarında Bakan Soylu zamanında yapılan pazarlıklarda, bütün emekliler için dört farklı sınıflandırma yapılmıştı. Buna göre; 0-500, 500-1000, 1000-2000 arası ve 2 bin lira üstü alanlar olmak üzere kademelendirme yapıldı. Emeklilere promosyon verilmesine ilişkin protokol,  geçen yıl Denizbank'la imzalanmıştı. SGK ve Denizbank arasında imzalanan protokole göre, emekli aylıklarını üç yıl bu bankadan almayı kabul eden vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere 300 lira promosyon ödemesi yaptı.  Anlaşma sağlanmasının ardından ilgili banka üç yıl için belirlenen rakamda emekliye ödemede bulunacak. İki ya da 3 yıllık periyotlarla ödeme yapılacak.

 

 

Yorumlar