Bankacılardan faiz indirimine destek

DenizBank Genel Müdürü Ateş, yüksek faizlerden bankaların da zarar gördüğünü belirterek, "Bankacılık sistemi, bu konuda herkesten daha hazır ve talep eder durumdadır. Faizlerin düşmesi konusunda çok istekliyiz." dedi.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bankaların uyguladığı yüksek faizlere ilişkin eleştirileri hakkında AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Faizleri "enflasyon canavarı" olarak tanımlayan Ateş, her şeyin önünde engel oluşturan yüksek faizlerden, bankaların da çok zarar gördüğünü savundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının son derece yerinde ve doğru müdahaleler yaptığını aktaran Ateş, gıda fiyatlarının enflasyon oranını çok oynattığını belirtti. Ateş, "En azından bu çekirdek enflasyona daha çok konsantre olmak, hedeflenen o tek haneli rakamlara bir an önce inmek ve bunlarla ilgili reform sürecinin de vakit kaybetmeksizin 2019 seçimlerine kadar yapılıp sonuçlarının da alınmaya başlaması lazım." diye konuştu.

Ateş, enflasyonla birlikte faizlerin de düşeceğini ifade ederek, "Son derece rekabetçi olan bankacılık sistemi bu konuda herkesten daha fazla hazır ve taleplidir. Faizlerin düşmesi konusunda çok istekliyiz." diye konuştu.

Ateş, Türkiye'nin de girişimleriyle bölgedeki tehditlerin giderek azaltılmasının ekonomiye olumlu yansıyacağını beklediklerini belirterek, "Enflasyon beklentisi gerçeğinden tehlikelidir. Beklentiyi düşürmek, enflasyonun yüksek beklenti halini kırmak, jeopolitik bazı risklerin azalmasıyla da ilgilidir, yalnızca ekonominin kendisiyle ilgili değil. Milli bankanın genel müdürü olarak ifade edebilirim ki faizlerin düşmesi konusundaki arzumuz ve beklentilerimiz gerçekten çok yüksektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar