Balkon konuşması nedir? Ne zaman yapılacak?

24 Haziran'a sayılı günler kala en çok konuşulan konuların birisi de balkon konuşması de oluyor. Bu seçimde de balkon konuşması ne zaman yapılacak bir merak konusu. Peki balkon konuşması nedir? İşte tüm detaylar.

24 Haziran 2018 Pazar günü Türkiye için çok kritik bir gün.Türkiye 24 Haziran Pazar günü Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekillerini yapılacak olan genel seçim ile bir kez daha seçecek. İngiltere'de kapanan sandıkların ardından sona eren yurtdışı oyları ile seçmende seçim heyecanı da bir hayli artmış durumda. Gün geçtikçe yaklaşan seçim günü ile seçmenlerin kafalarındaki sorular ve bu soruların cevapları da netleşmeye başladı. Seçimlerin vazgeçilmezi olan balkon konuşması da vatandaşların kafasında büyük bir soru işareti. İnsanlar balkon konuşması ne zaman yapılacak diye düşünmeye başladı. Seçmenleri saran bu seçim havası ile gün geçtikçe heyecan da artıyor. Peki balkon konuşması nedir? Ajanshaber sizin için balkon konuşması ve bugüne kadar yapılan balkon konuşmalarının tüm detayları ile ilgili bu haberi hazırladı.

BALKON KONUŞMASI NEDİR?

Genel ve yerel seçimlerin sonucu ve süreci kadar etkili ve merak edilen bir nokta da balkon konuşması. Türkiye 24 Haziran 2018 Pazar günü sandığa giderek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekillerini seçecek. Seçim heyecanı 24 Haziran yaklaştıkça artarken yurt dışında esti bile. İngiltere'de kapanan sandıkların ardından tüm gözler seçim gününe çevrilmişken küçük bir hatırlatma yapmakta fayda var. Ülkesinde oy kullanmamış veya kullanamamış olan tüm seçmenler için gümrük kapılarında 24 Haziran'a kadar oy kullanım süreci devam edecek. Her seçimde olduğu gibi önemli bir yeri olan yurtdışı seçmenleri bu seneki seçimlerde de önemli bir yer teşkil ediyor. Bu durumun farkında olan yurt dışı seçmenleri de her sene olduğu orandan daha fazla hassasiyet göstermiş olacak ki büyük bir katılım ile yurtdışı oy kullanımı tamamlandı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN NE ZAMAN BALKON KONUŞMASI YAPACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasıyla ilgili "Ankara'da yarın balkon konuşması yapacağım" şeklinde konuştu. 

BALKON KONUŞMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimin zamanı yaklaştıkça seçim ile ilgili birçok merak konusu ve soru da netleşmeye başladı. Oy oranları, seçim yasakları, seçim saati ve seçim günü ilgili tüm detayların yanı sıra merak edilen bir konu da balkon konuşması. Türkiye de seçimlerin açıklanmasının ardından vazgeçilmez bir hal alan balkon konuşması bu sene de olacak mı?

Genellikle seçim sonrasında sandıklardaki sayımın tamamlanmasına yakın bir süre içerisinde seçilen isim ve parti belli oluyor. Bu sebep ile olsa gerek liderlerde de konuşma ve açıklama hazırlıkları başlıyor. Bu sene de seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından bir balkon konuşması yapılması bekleniyor. Peki balkon konuşmalarında neler söyleniyor? Yakın zamanda Fenerbahçe'nin başkanlık seçimlerinin sonucunda seçilen Ali Koç'un yaptığı balkon konuşmasının ardından bir kez daha anladık ki balkon konuşmaları yalnızca siyasi sonuçlarla ortaya çıkmıyor.

BALKON KONUŞMASI: ALİ KOÇ

Ali Koç Fenerbahçe'ye başkan seçilmesinin ardından yaptığı balkon konuşması ile uzun süre gündemdeydi. İşte o balkon konuşmasının detayları:

Taraftarlarla birlikte tezahürat yapan Koç, "Bu yolda birlikte yürüyeceğiz" dedi. Fenerbahçe’de gerçekleşen olağan seçimli genel kurulda Aziz Yıldırım’a karşı büyük üstünlük kurarak başkan seçilen Ali Koç için taraftarlar stada akın etti. 5 bin civarında sarı-lacivertli taraftar, yaktıkları meşalelerle tezahüratlar yaparak stada geldi. Taraftarların sesini duyarak stadın balkonuna çıkan Ali Koç, megafonla taraftarlara seslendi. Çok mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Koç, "Bu yolda en büyük gücü sizlerden aldım ve bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Gelecek hepimiz için çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Ali Koç’un sözlerinin ardından sarı-lacivertli taraftarlar uzun süre, "Ali Koç Başkan, Fenerbahçe şampiyon" ve "I love you Alex" tezahüratları yaptı. Ali Koç daha sonra taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı.

EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN BALKON KONUŞMASI: ERDOĞAN'IN 3. BALKON KONUŞMASI

Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la el ele geldiği AKP Genel Merkezi’nin balkonundan seçim sonuçlarını değerlendirmişti. Erdoğan seçim zaferini kutlamaya gelen binlerce AKP'liye seslenmeden önce vatandaşları selamlamış ve balkonda bulunan partililerle tek tek tokalaşmasıyla hafızalara kazınmıştı. Konuşmasının başlıkları ise kısaca şu şekildeydi:

“Oyumuzu 5 milyon arttırdık”,“Daha mütevazı olmanın gayreti içinde olacağız”, Atatürk, Menderes ve Özal'ı referans gösterdi, “74 milyonun hükümeti olacağız”, Birinciyiz, çünkü kimseyi dışlamadık, ayırmadık”, Millet, yeni anayasa için uzlaşma mesajı da verdi”, “Hesaplaşma değil, helalleşme günü.”

Yorumlar