Marmara'da balıkçılara fırtına sürprizi

1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda balıkçı, özellikle daha küçük teknesi olanlar av için açılamadı.

1 Eylül'ün gelmesi ile av yasağı da sona erdi. Yeni sezon öncesi balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek ilk ağı denize attı. Sezona bazı bölgeler ise 'fırtına' sürprizi ile başladı. Küçük çaplı pek çok balıkçı teknesi şiddetli rüzgar nedeniyle açılamazken Marmara Denizi'nde bulunan balıkçılar bu durumundan olumsuz etkilendi.

15 Nisan'da yürürlüğe giren av yasağının ardından balıkçıların gözünün çevrildiği 1 Eylül itibariyle av yasağı sona erdi. Yeni sezon öncesi pek çok balıkçı barınağında törenle, dualarla 'Vira Bismillah' denildi.

MARMARA'DA FIRTINA SÜRPRİZİ

Marmara Denizi'nde ise etkili olan şiddetli rüzgar ve yer yer fırtına nedeniyle balıkçılar denize ilk gün açılamadı. Beykoz'da bulunan pek çok tekne barınaktan çıkamadı.

POYRAZKÖY'DE YENİ SEZON HAVAİ FİŞEKLERLE KUTLANDI

Poyrazköy'deki balıkçı barınağında, av sezonunun başlaması havai fişek gösterisiyle kutlandı. Kutlama sonrası az sayıda tekne ve gırgır "Vira Bismillah" derken, birçok balıkçı etkili olan rüzgar nedeniyle denize açılamadı.

AÇILAMAYAN BALIKÇILAR TAMİRLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Balıkçı barınağından çıkamayan balıkçılar, teknelerinin bakımını yapıp ağlarını tamir etmeyi sürdürdü.

BAZI BALIKÇILAR AÇILDI ANCAK GERİ DÖNDÜ

Denize açılan balıkçıların birçoğu da kısa süre sonra rüzgar nedeniyle barınağa döndü.

"PALAMUT BOL, HAMSİ AZ"

Yalıköy Su Ürenleri Kooperatif Başkanı Eftal Mutlu yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi. Palamudun bu yıl bol olmasını beklediklerini ifade eden Mutlu, hamsinin ise az olabileceğini söyledi.

 

Yorumlar