Balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi ve balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek balık sezonunu açtı.

Denizlerde balık sezonu açıldı. 1 Eylül tarihinin gelmesini dört gözle bekleyen balıkçılar, gece saatlerinde 'Vira Bismillah' diyerek av sezonunu açtı. Özellikle Marmara'da rüzgarın sert olması ve yer yer fırtına şeklinde esmesi nedeniyle bazı balıkçıların denize açılamadığı belirtildi.

Marmara Denizi ve Ege'de ilk mahsul toplanmadan önce tören yapıldı. Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki balıkçı barınağında düzenlenen törene Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ile balıkçılar katıldı. Balıkçılar sezon öncesinde tekne, ekipman, yakıt, personel ve konularda eksiklerini giderdiler. Burada konuşma yapan AK Partili Turan, Çanakkale'nin balıkçılıkta tecrübeli bir şehir olduğunu söyleyerek bol mahsul beklediklerini ifade etti.

ZONGULDAK'TA İLK AĞ ÖNCESİ TÖREN

Zonguldak Ereğli'de de yeni sezon öncesi 'Vira Bismillah' diyecek balıkçılar için tören düzenlendi. Törende konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, balıkçılığın Karadeniz için önemini vurguladı ve bunun en önemli geçim kaynağı olduğunun altını çizdi.

Başkan Uysal, şunları söyledi:

Bol bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum. Rabbim başağrısı dahi vermesin, hiçbir sıkıntınız olmasın, kazasız belasız, güzel, mutlu, bol ve bereketli bir av sezonu geçirmenizi tüm kalbimle yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Sağlıklı gidin ve sağlıklı gelin.

SİNOP'TA AV SEZONU KURBAN KESİLEREK AÇILDI

Sinop'ta da balıkçılar "Vira Bismillah" demeden önce tören düzenlendi. Kurban ve pasta kesilen törenin ardından balıkçılar, denize açıldı.

Sinop Limanı'nda düzenlenen törene Vali Kemal Cirit, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve çok sayıda balıkçı katıldı.

FATSA'DA TÖREN

 Av yasağının kalkması ile birlikte "Vira bismillah" diyen balıkçılar için Ordu'nun Fatsa ilçesinde de tören düzenlendi.

"PALAMUT BOL, HAMSİ AZ"

Yalıköy Su Ürenleri Kooperatif Başkanı Eftal Mutlu da yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi. Palamudun bu yıl bol olmasını beklediklerini ifade eden Mutlu, hamsinin ise az olabileceğini söyledi.

Yorumlar