Asgari Ücret ile ilgili Maliye Bakanı son dakika açıklaması yaptı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal asgari ücret ile ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyerek kimsenin endişe etmemesi gerektiğini ifade etti. Gelirleri 1300 TL altına düşen çalışanlara yasal düzenleme yolda.

Yapılacak olan düzenlemelerin açıklanması ile tekrar konuşulmaya başlanan asgari ücret için Maliye Bakanı yeni bilgiler verdi. Düşüp düşmeyeceği tartışma konusu haline gelen asgari ücret ile ilgili önemli bir diğer sorun da gelirleri 1300 TL altında olan çalışanlardı. Bu sorun ile ilgili çalışma yürttüklerini belirten Naci Ağbal KDV İhtisas Vergi Dairesini ziyaret ettikten sonra açıklama yaptı. Asgari geçim indiriminin bordro üstünden arttırmalı olarak uygulanacağını söyleyen Ağbal hiçbir sıkıntı olmadığını ve düzenlemenin 1 Kasım'dan itibaren yürürlüğe gireceğini ifade etti. Çalışanların kayıplarının bu şekilde telafi olması beklenirken düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda da kabul edildiği belirtiliyor. Ağbal, önceki açıklamalarında gelir vergisi tarifesine de değinerek bunun riskli olduğunu belirtmiş matrah büyüdükçe, %15 dilimden %20 dilime giriyor açıklamasında bulunmuştu.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLİYOR

Asgari ücretin yasal düzenlemesi hakkında basına açıklama da bulunan Bakan Ağbal çalışanların eline geçen tutarın 1.300 TL altına düşmesi sorunu için hükümetin değerlendirme yaptığını belirtti. Naci Ağbal son 3 ayda gelirleri 1.300 liranın altına düşen çalışanlarımızın bu kayıplarını telefi etmek üzere bir çalışmayı tamamladık. Bakanlar Kurulumuzda da bu kabul edildi. Sizinde ifade ettiğiniz gibi bunun yaklaşık 1 milyar liralıkta yükü mevzu bunu o zamanda ifade ettik bu yüzden yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Bu konuda bakanlık olarak hazırlıklarımız tamam bu konuyla ilgili uygulama zamanı gelmeden önce hukuki olarak gereğinin yapılmasıyla ilgili çalışmaları takip ediyorum. Hiç bir sıkıntı yok 1 Kasımdan itibaren düzenleme hayata girecek diyerek müjdeli haberi verdi.

ARTTIRMALI UYGULANACAK

Asgari ücretin işverenlerin bordro üzerinden çalışanların ücretlerinde asgari geçim indirimini arttırımlı olarak uygulayacakları belirtildi. Kimsenin endişelenmemesi gerektiğini söyleyen Bakan hiçbir sıkıntı olmayacağını da dile getirdi. İlave asgari geçim indirimi için işverenlerin 3 ayda bordro üzerinde normal asgari geçim indirimini hesapladıktan sonra herhangi bir şekilde kişinin gelirinin bin 300 liranın altına düştüğünü görürse bu tabloda en altta gözüken rakamlar kadar ilave asgari geçim indirimi uygulayacağı ifade ediliyor.

 

Yorumlar