Bakanlar Kurulu sonrası Bozdağ'dan Kandil mesajı!

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Bozdağ, Kandil'e yönelik harekat konusundaki soruya verdiği yanıtta, 'her an her şey olabilir' dedi.

Bozdağ'ın açıklamasından satırbaşları:

BAYRAMDA İDARİ TATİL YOK

Önümüz Ramazan Bayramı. İdari tatil verme durumu söz konusu değil. Ramazan Bayramı hafta sonuna denk geliyor. Bakanlar Kurulu idari tatil kararı almayı gerekli duymamıştır.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ ÖDEMELERİ

Bağkur ve emekli sandığı 7 Haziran, SSK emeklisi vatandaşlarımız 8 Haziran'da ikramiyelerini alacaklar.

MÜNBİÇ KONUSU

Suriye'nin Kuzeyi'nde bir terör devletine giden sürecin işletilmesi Türkiye'nin toprak bütünlüğü ve milli birliğine açık bir tehdittir.

MÜNBİÇ İÇİN YOL HARİTASINDA MUTABIK KALINDI

Bugün Dışişleri Bakanımız ile ABD Dışişleri Bakanı bir araya gelerek görüştüler. Teröristlerin bölgeden uzaklaştırılması için çizilecek yol haritasına mutabık kalındı. Bunlarla ilgili bir takvim de koyuldu, ucu açık değil. Kaç gün içerisinde yöntem belirlenecek. Nasıl güvenlik , asayiş hayata geçirilecek bunların hepsi takvim çerçevesinde uygulamaya koyulacaktır.

KANDİL KONUSUNDA HER AN HER ŞEY OLABİLİR!

Olumlu bir noktadayız. Tabii Irak'ın Kuzeyi'nde TSK terörle mücadele etmek için bulunmaktadır. Kandil ve Irak'ın Kuzeyi'nden Türkiye'ye geçişi engellemek için oradalar. Zaman zaman saldırılar oluyor. Şehitlerimiz, gazilerimiz oluyor. Şunu bilmeliyiz ki, nerede terörist var ise nerede Türkiye'ye dönük tehdit var ise bu Türkiye için bir hedeftir. Kaynağında imha etme kararlılığındadır. Orada da teröristlerin inine girmeye devam ediyoruz. Kandil'in terör merkezi olduğunu bilmeyen yok. Kandil'e defalarca operasyon Türkiye yaptı. Kandil'e Türkiye bundan sonra da girebilir, her an her şey olabilir.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar