Bakan'dan kredi kartlarına taksit açıklaması!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı televizyon programında yeni teşvik paketi ve kredi kartlarına taksit düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kredi kartlarında taksit sayısının 12'ye kadar çıkabileceğini açıkladı. Katıldığı televizyon programında gündemi değerlendiren Tüfenkci, Güneydoğu'ya yönelik teşvik paketine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Bakan Tüfenkci şunları söyledi:

"ALIM GARANTİLİ FABRİKALAR"

Yatırımcılardan olumlu dönüşler oluyor, birinci önceliğimiz güvenliği sağlamak. Teşvik paketinin devamı gelecek. Paketin içerisinde alım garantili fabrikalar da var. Ya siz kuracaksınız biz alacağız ya da devlet kuracak işletmesini özel sektöre verecek. Bunun garantisini de vereceğiz. Önümüzdeki günlerden itibaren bunları peyderpey hayata geçireceğiz.

"KONUT YAPIMI SİLOPİ'DE BAŞLADI"

Öncelikle hangi alanlarda üretim yapılması gerektiği belirlendikten sonra hayata geçecek. Zaten bir kısım teşviklerimiz şimdiden müracaat edenler için yürürlükte. O bölgelere stadlar yapacağız, konutlarla ilgili yapım çalışmalarımız Silopi'de başladı. Cizre'de kısa sürede ihaleler yapılacak. Çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak.

"KREDİ KARTINA TAKSİT"

Kredi kartına taksit olayını başbakan yardımcımız açıkladı. Nurettin Canikli başkanlığında çalışmalar yürütülüyor. İthalatı körükleyecek bir taksitlenmede sayıyı yükseltmek istemiyoruz. Daha çok iç piyasa için bir düzenleme yapmak amacındayız. Gıda tüketiminde ve market harcamalarında taksitlendirme olmuyordu. Bu dönemde markette 2-3 taksitlendirme olabilir.

"TAKSİT SAYISI 12'YE ÇIKABİLİR"

Lüks tüketimi teşvik etmeyecek, cep telefonu ve bilgisayar konusunda taksit artırımı düşünülmüyor. Beyaz eşyada bu artırım olabilir. Genel yapı itibariyle biz yerli üretimin teşvik edilmesini istiyoruz. Taksit sayısı 12'ye kadar çıkartılabilir. Bunların çalışması devam ediyor.

Yorumlar