Bakan Soylu'dan kayyum açıklaması

Bayramın ilk gününde Muş'ta bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram namazı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayramın birinci gününde Muş'ta bulunuyor. Bayram namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Soylu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin kayyum kararına ilişkin açıklamalarının yanlış olduğunu ifade etti.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakan Soylu açıklamalarda bulundu:

'DEMOKRASİYE SADIK OLACAĞIZ'

Demokrasi ve hukuk devleti ve vatan kavramı mesajını vermiştir. Demokrasiye sadık olacağız, milli iradeye sadık olacağız. Hiçkimsenin renginin birbirinden üstünlük için bir araç olduğunu kimse zannetmesin. Üstünlük Allah'a olan yakınlıktır. Gerekli olan budur. Bu kardeşliği, yüzyıllardır sürdürüyoruz ve yüzyıllarca sürdüreceğiz. Birbirimizi o kadar sıkı kucaklayacağız ki yarınlara güçlü, zengin ve özgür bir ülke olarak ulaşacağız.

KAYYUM TARTIŞMASI

Verilen oy demokrasi ve hukuk devleti kuralları içerisinde işlevselliğini ortaya koyuyorsa bir karşılığı söz konusudur.

Seçilmişlik hukukun ve demokrasinin gaspı anlamına gelmez. Bunu yapmıyorsanız hukuk devreye girer. Seçilmişlik herkese istediğini yapma özgürlüğünü vermez. Ehliyetin kuralları bellidir, kaynağı yerinde kullanmak. Bunu farklı bir şekilde değerlendirenlere yine hukukun içinde müdahale edilir.

'GÜVENLİK KUVVETLERİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM'

Buradan kahraman güvenlik kuvvetlerimizin de bayramlarını tebrik ediyorum. Bu bayramda onlar büyük mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Allah yardımcıları olsun, muhafaza eylesin onları. Bu konuda gerekli bütün çalışmalar, titizlikle ve büyük bir dikkatle gerçekleştirilmektedir. Biz bunun bilinci içindeyiz. Tüm ülkeler de bu bilinçle hareket ediyorlar. Bu bayramda özellikle Türkiye'nin okumasını milletimizin okumasını yanlış yapanlar bir durup düşünsünler. Yanlış tercümeler yapmasınlar. Tercümeleri doğru yaparlarsa dillerimiz, gönüllerimiz anlaşabilir.

Yorumlar