Bakan Soylu'dan korucu hassasiyeti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece PKK'lı teröristlerce 10 güvenlik görevlisinin şehit edildiği Tendürek Dağı'na çıktı.

Tendürek Dağı'nda incelemelerde bulunan Bakan Soylu, güvenlik güçlerinden de bilgi aldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 korucu, 2 asker ve bir emekli köy korucusu şehit oldu, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü Ağrı'ya geldi.

SOYLU DOĞUBEYAZIT'A GİTTİ

Bakan Süleyman Soylu, saat 16.00 sıralarında uçakla geldiği Ahmed-i Hani Havaalanı'nda Ağrı Valisi Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Soylu, buradan karayoluyla 9'u güvenlik görevlisi 10 kişinin hayatını kaybettiği Doğubayazıt ilçesine geçti.

Bakan Soylu ve beraberindeki heyet, hain saldırının gerçekleştirildiği noktaya çıktı. İncelemelerde bulunan Bakan Soylu, güvenlik güçlerinden bilgi aldı.

BENİM KORUCULARIM BURADA ŞEHİT OLDU...

Soylu, olay yerine geçmek için getirilen zırhlı aracı istemediğini belirtti. "Benim korucularım burada şehit oldu. Zırhlı araçla gitmem, normal araçla gideceğim." ifadelerini kullanan Soylu, normal bir araca bindi.

Bakan Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'e, burada, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Coşkun Sel tarafından olayın nasıl yaşandığına dair brifing verildi.

Soylu'ya, Ağrı Valisi Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Yorumlar