Bakan Kurum'dan kredi müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya Manavgat'ta TOKİ tarafından yapılan afet konutlarının incelemesi sırasında ikinci el konutlara ilişkin çalışma yapılacağını belirtti. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya Manavgat'ta TOKİ tarafından yapılan afet konutlarının incelemesi sırasında ikinci el konutlara ilişkin çalışma yapılacağını belirtti. 

Murat Kurum 81 ilde devam eden konut projesiyle ilgili olarak  konutların finansmanı konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile  çalışma yürüttüklerini  tekrarladı.

Kurum şunları söyledi:

Bu “Yeni Evim” kampanyası ile alakalı da sürecimizi kararlı bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah “Yeni Evim” kampanyası ile birlikte yeni bir finansman modeli ile Hazine Maliye Bakanlığımızla birlikte projemizi kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu kapsamda sosyal konut ile başladığımız alt gelir grubuna hitap eden projenin dışında şimdi de orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için tüm Türkiye'de 81 ilimiz de bu kampanya başlatıyoruz. İlk etapta 100 bin evi olmayan orta gelirli kardeşlerimizin ev sahibi olabilmesi için bu projeyi yürütüyoruz ve Hazine Maliye Bakanlığımız da gerçekten titiz bir çalışma yaptık. Bu çalışma kapsamında İnşallah 15 Ocak itibariyle 16'sı ile kampanyamız başlayacak ve burada ev alacak vatandaşlarımız gerçekten uygun kredi vade oranları ile birlikte ev sahibi olabilecekler.  0 ila 2 milyon arasında kredi kullanacak vatandaşlarımız 0,69 dan 2 ile 4 milyon arasında kredi kullanacak vatandaşlarımız 0,79 dan yine 4 ile 5 milyon arasında kredi kullanacak vatandaşlarımızda 0,99 dan kredi kullanabilecekler.

1 milyon liralık örnek ödeme tablosuna da baktığımızda 4 bin 400 liradan başlayan bir taksitle ev sahibi olabilecekler. Bu kampanyada gerçekten vatandaşımızın büyük bir teveccühü ile karşılaştı, İnşallah aynı sosyal konutta olduğu gibi orta gelirli vatandaşlarımız içinde 81 ilde hem yeni konut yapımını hem yeni konut arzını arttıracak hem de vatandaşlarımızın uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olma imkânı sağlayacak bu kampanyayı da yürüteceğiz. Bu süreci titizlikle yürütüyoruz. Yani bu süreçte fiyat artışlarına hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Gerek yüklenicilerimizin bu projeye yüzde 5 katkılarıyla gerek Hazine Maliye Bakanlığımızın ilk 3 yılda ki vatandaşımızın daha rahat ödeyebilmesine imkân sağlamak adına ortaya koyduğumuz destekler ile birlikte 81 ilde gerek Emlak Konutumuzun, GYODER’imizin, İMDER’imizin, İMKON’umuzla yine burada bu kampanyaya dâhil olmak isteyen tüm firmaların dâhil olduğu kampanyayı da yürütüyoruz.

İnşallah bu süreçte de orta gelirli vatandaşlarımızın işte Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de yaşayan ve burada gerek memur kardeşlerimiz gerek burada orta gelirli kardeşlerimiz bu kampanyadan rahatlıkla ev sahibi olabilecekler. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni Türkiye Yüzyılında biz bu adımlarımızı hep birlikte atmaya devam edeceğiz diyorum. Vade oranları ilk el, yeni konutlar için burada vatandaşımızın bir taraftan konut almasını sağlayacak diğer taraftan da konut arzını arttıracak bir kampanya. Tabii ki bunun akabinde de ikinci el konutlarla ilgili vatandaşlarımızın alabilmelerini imkân sağlayacak çalışmaları yapacağız. Burayı biz Hazine Maliye Bakanlığımızla birlikte bir mortgage kredisi olmasını istiyoruz. Ve açıkçası bunu devamlı hale getirmek istiyoruz.

İlk etapta bir 100 bin konutla başlayacağız, akabinde de vatandaşımızın talebi doğrultusunda bu çalışmaları yapacağız. Tüm dünyada sosyal konut anlayışı sosyal devlet anlayışı rafa kaldırılmış yeni arkadaşlar biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hemen hemen her alanda vatandaşımızla beraber olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Vatandaşımız müsterih olsun biz sahadayız bir fiil vatandaşımızın yanındayız. Onların talepleri ihtiyaçları neyse her zaman o alanda olduk olmaya da devam edeceğiz.

 

Yorumlar