Bakan Kasapoğlu: İstekli ve inançlı bir takım var

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup 5. maçında Rusya'yı 3-2 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, Ülker Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli takımın grupta ilk galibiyetini aldığını belirtti.

"Gözümüz aydın olsun. Mücadele eden, istekli ve inançlı bir takım var. Yolumuz uzun. UEFA Uluslar Ligi sonrası Avrupa Futbol Şampiyonası var. Orada umudumuz var. Her geçen gün emin adımlarla yürüyüşümüzü, umudumuzu ve inancımızı pekiştiriyoruz. İnanıyoruz ki takım Budapeşte'ye moralle gidecek. Hem orada hem de sonraki süreçlerde bu güzel ekip ve jenerasyon daha büyük mutlulukları yaşatacak."

"Formula 1'e her zamanki gibi mükemmel bir ev sahipliği yaptık"

Bakan Kasapoğlu, İstanbul'da milli maçın yanı sıra Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si heyecanı yaşandığını da hatırlattı.

"Bugün İstanbul'umuzda spor dolu bir günü yaşıyoruz. Formula 1'e her zamanki gibi mükemmel bir ev sahipliği yaptık. Ardından bu maç... Türkiye'mize ve İstanbul'umuza sporun her branşı çok güzel yakışıyor. Hem spor turizmiyle hem de sporun farklı branşlarında başarıya yürüyen bir yolda inşallah yarınlar çok daha aydınlık. Gecemiz hayırlı olsun." 

Nihat Özdemir: Şimdi hedef Macaristan’da yapacağımız maç

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özdemir, koronavirüs  salgını sürecinde ilk kez kazandıklarını vurguladı. Nihat Özdemir, Rusya karşısında da ilk kez kazandıklarını belirtti.

"Takımımız evinde futbolunu ortaya koyarak maçtan 3-2 galip ayrılmasını bildi. Başta teknik direktörümüz Şenol Güneş olmak üzere bütün görev alan futbolcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Şimdi hedef Macaristan ile Budapeşte'de yapacağımız maç olacak. İnşallah o maçtan da iyi bir sonuçla ülkemize dönüp, UEFA Uluslar Ligi maçlarını bu şekilde tamamlamış olacağız."

Yorumlar