Bakan Gül'den çocuk tacizcisini serbest bırakan savcı hakkında inceleme izni

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün HSK Başkanı sıfatıyla Trabzon'da bir çocuğu taciz eden şüpheliyi serbest bırakan savcı hakkında inceleme izni verdiği haber veriliyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün HSK Başkanı sıfatıyla Trabzon'da bir çocuğu taciz eden şüpheliyi serbest bırakan savcı hakkında inceleme izni verdiği haber veriliyor.

BÜYÜK TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HSK Başkanı sıfatıyla Trabzon'da bir çocuğu taciz eden şüpheliyi serbest bırakan savcı hakkında inceleme izni verdi.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde, küçük yaştaki kız çocuğu tacize uğramış; tacizci savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmıştı. Yaşanan bu olay, özellikle sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuştu.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Tacize uğrayan küçük yaştaki kız çocuğu ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri devreye girdi. Ekipler, tacize uğrayan Afganistan uyruklu 5 yaşındaki kız çocuğunun anne ve babasını evlerinde ziyaret ederek görüştü.

Anne, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduğunu söyleyerek ekiplere kızının olayın bilincinde olmadığını ifade etti. Çocuklarının psikolojisinin bozulmaması için yaşananları unutmak istediklerini anlatan anne, şüphelinin en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi.

Ekipler, ailenin çocuklarına karşı koruyucu bir tutum içinde olduklarını ve ev içerisinde bir ihmal söz konusu olmadığını belirledi, ailenin çocukları için gerekli önlemleri almaya çalıştığını gözlemledi. Ekipler, tacize uğrayan kız çocuğu için 5395 sayılı ‘Çocuk Koruma Kanunu’ kapsamında herhangi bir koruyucu tedbir uygulamaya gerek görmedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, aileye sosyal ve ekonomik destek için çalışma başlattı.

Yorumlar