Bakan Akar: “Terörist neredeyse, hedefimiz orası”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadeleye yönelik önemli mesajlar veren Akar, “Terörist neredeyse, hedefimiz orasıdır” dedi.

AA Editör Masası'na konuk olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, tahıl yüklü geminin yarın 15.00'te İstanbul Boğazı'nda olacağını duyurdu.

Bakan Akar'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

“Gemi yarın 15.00 civarında İstanbul Boğazı açıklarında demirleyecek. Müşterek heyet gidip yükünü kontrol edecek. Bu protokol bütün gemiler için geçerli olacak.

Bu konun çözüme gidiyor olması oldukça önemli 25 milyon tondan fazla savaş nedeniyle bekleyen tahıldan bahsediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy ile yaptığı görüşmeler neticesinde çıkan çözüm en optimal çözüm. Bundan sonraki gemiler de benzer şekilde herhangi bir aksaklık çıkmadan devam edecek.

Rusya'nın da limanlarında tahıl maddeleri ve çeşitli kimyasallar var. Bunların ulaştırılması içinde bizim bir katkımız olursa memnuniyet duyarız. Bizim buradaki Odessa'da bir saldırı oldu. Biz bunu taraflarla görüştük. Bunun tahıl sevkiyatını etkilemeyeceği konusunda beyanda bulundular.

BM Temsilcisi bize teşekkür mesajı gönderdi. Bizim çalışmamızı BM daima destekledi. BM bunun başkası tarafından yapılamayacağını bildiği için bizi daima destekledi. Merkez tamamen uyumlu çalışmalarını sürdürüyor. İnsani olan bu faaliyetin aksaksız eksiksiz yürümesini istiyoruz.

Küresel gıda sorunu göçü de tetikleyebilecek noktada. Afrika'dan Avrupa'ya ve Türkiye'ye ciddi göç dalgasını beraberinde getirebilir. Çözüme gidiyor olması önemli.

Mürettabatımız beklemekte uçakların bakım ikmali yapıldı. Uçaklarımızın provokasyon amaçlı girişim olabilir endişesi ile sükunetle bekliyoruz. En müsait zamanda uçaklarımızı almayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu uçaklarımızı da getirebiliriz.

Terörist neredeyse, hedefimiz orası

 Terörle mücadelede zaman ve mekan ayrımı yapmaksızın tamamen teröriste yönelik yürütüyoruz. Bizim tek amacımız var ülkemizin vatandaşlarımızın hudutlarımızın güvenliğini sağlamak. Bizim komşularımızın Irak ve Suriye olmak üzere sınırlarına saygımız sonsuz. Bizim tek hedefimiz var terörle mücadele. Terörist nerede bizim hedefimiz orası. Temel prensip bu.

Şuan çaresizlik içerisindeler. Bunun en büyük göstergesi de şuan sivil halka saldırın ormanları yakın otellere saldırın diyorlar. Şuan teröristler iki gece aynı yerde yatamıyor hiç biri rahat değil Mehmetçiğin nefesi enselerinde. İnşallah 40 yıldır başımıza musallat olan terör belasından milletimizi kurtaracağız.

7 yılda, 34 bin 495 terörist öldürüldü

 21 Temmuz 2015'ten bu yana 34 bin 495 terörist öldürüldü. Terör yuvalarına tek tek girme mecburiyetimiz var bunu yapıyoruz. Gelen bilgiler olsun istihbarat kurumundan gelen bilgiler olsun terör örgütünde büyük bir çöküş var.

Şuan çaresizlik içerisindeler. Bunun en büyük göstergesi de şuan sivil halka saldırın ormanları yakın otellere saldırın diyorlar. Şuan teröristler iki gece aynı yerde yatamıyor hiç biri rahat değil Mehmetçiğin nefesi enselerinde. İnşallah 40 yıldır başımıza musallat olan terör belasından milletimizi kurtaracağız. 1 Ocak 2022'den itibaren 2 bin 226 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Musul konsolosluğumuza yapılan saldırı kimin sivil hedeflere yönelebildiğini gösterdi. Kundaktaki bebeklere kurşun sıkan bir alçak sürüsünden bahsediyoruz. Zaho'daki olayı da herkesin anlaması lazım. Aynı zamanda Irak'taki kardeşlerimizin güvenliğinin sağlanması lazım. Iraklı kardeşlerimizle iş birliğinde olacağımızı söyledik söylemeye devam ediyoruz.

PKK eşittir YPG

PKK eşittir sonuna kadar YPG. Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde bizim hudutlarımıza ciddi bir şekilde saldırı ve tacizler var. Biz hudutlarımızı korumak için nerede, ne zaman, ne lazımsa gerekeni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.

DEAŞ'a karşı Suriye'nin kuzeyinde Irak'ın kuzeyinde mücadele yapan biziz. 4 bin 500 DEAŞ'lı teröristi biz etkisiz hale getirdik. Dolayısıyla biz buradayız. Bir terörist grubu varsa biz mücadelemizi sürdürüyoruz.

Teröristlerin oradaki mücadelede yeri yok. Biz mücadelemiz sürdürdük ve sürdüreceğiz. Biz Suriye'de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Biz orada bölgeyi kontrol ettikten sonra 1.1 milyon Suriyeli kardeşimiz güvenli bir şekilde topraklarına döndü. Bizim orada yaptığımız göçü engellemek. Biz müttefiklerimizden destek bekledik maalesef beklediğimiz desteği görmedik göremiyoruz

ABD'de bazı emekli generaller ve diplomatların Türkiye'nin tezlerine sahip çıkıyor olmaları bizi ümitlendiriyor. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla siyasi bir heyet Amerika'ya gitti. Oradan olumlu bir dönüşle ayrıldı siyasilerimiz.

F-16 konusu

ABD YPG'den vazgeçecek. Terör ve teröristle yaşanmaz. F16 konusu önemli bir konu. Hava kuvvetlerimiz güçlü olursa Türk Hava Kuvvetleri güçlü olmayacak. NATO güçlü olacak. NATO ile bu işi 70 yıldan beri eksiksiz ve aksaksız yapıyoruz. 15 Ağustos'ta ABD ile teknik toplantı yapılacak.

Biz Yunanistan'dan öncelikle bütün ortamlarda resmi gayri resmi toplantılarda diyoruz ki uluslararası hukuk içerisinde görüşelim konuşalım diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın burada yaptığı iyi niyetli siyasete rağmen Yunanistan'da bilinen isimler bu girişimleri feda ediyorlar. Biz onları her seferinde masaya çağırıyoruz. Konuşalım görüşelim diyoruz ama gelmiyorlar. Biz konuşalım görüşelim istiyoruz çünkü güçlüyüz.”

Yorumlar