Bakan Abdülhamit Gül'den son dakika Cemal Kaşıkçı açıklaması

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması hakkında önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Konsolosluk binasında arama için Suudi devletinin kabulü beklendi. Olayın nasıl olduğunu inceleyecek olan adli mercilerdir" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması hakkında önemli açıklamalar yaptı. Gül, "Soruşturma devam ediyor. Ayrıntılar başsavcılıkta. Elde edilen bilgiler başsavcılık tarafından takdir edilecek. Soruşturma gizli bir şekilde yürütülüyor." şeklinde konuştu.

HUKUKUN GEREĞİ NEYSE YAPILACAK

Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun aranması hakkında konuşan Gül, "Adli soruşturma hemen başlatıldı. Burası konsolosluk binası. Konsolosluk binasında arama için Suudi devletinin kabulü beklendi. Soruşturmayı Adalet Bakanlığı değil, savcılık yürütüyor. Tüm bunlarla ilgili konuşulanların ötesinde ne olduğunu savcılık makamı takdir edecektir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hukukun gereği neyse, uluslararası hukukun gereği neyse yapacaktır. ifadelerini kullandı. 

BRUNSON'IN TAHLİYESİ

Adalet Bakanı Gül, Rahip Brunson kararı hakkında, "Çok tartışmaya neden oldu. ABD'nin de yaptığı kabul edilemez açıklamaları oldu. Hiçbir şekilde yargılamaları yapan Türk yargısı kararını hiçbir yerden etkilenerek vermiş değildir. Dosyadaki delillere göre baktı, karar verdi. Mahkeme bir karara vardı. Bu kişi beraat etmedi. Karar mahkumiyettir. Suçlu bulunmuştur. Bununla birlikte adli kontrol kararını veren de mahkemedir. Burada kararı veren mahkemedir" ifadelerini kullandı. 

1600 HAKİM SAVCI ALIMI YAPILACAK

Adalet Bakanı Gül ayrıca 29 Aralık'ta 1600 hakim savcı alımı için sınav yapılacağını açıkladı.

Yorumlar