Bahçeli'den Gazze çıkışı: "Yola revan olmazsam namerdim"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Devletim istesin milletim destek versin şayet Gazze'deki çocuklara kol kanat germek için yola revan olmazsam namerdim." dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"AY YILDIZLI BAYRAK DA 3 HİLALLİ BAYRAK DA BİZİMDİR"
Zorlu seneler geride kaldı, millet taze ümitlerle kenetlendi. Türkiye Cumhuriyeti, mutlu, başarılı ve muzaffer olacaktır. Türkiye ve Osmanlı, birbirini tamamlayan iki Türk devletidir. Ay yıldızlı bayrak ne kadar bizimse 3 hilalli bayrak da o kadar bizimdir."

"CUMHURİYET'TEN DÖNÜŞ YOKTUR"
Konuşmasında, "Hafta sonu Cumhuriyet'in 100.yılını her beraber kutlayacağız" diyen Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "Cumhuriyet'ten dönüş yoktur. Rejimin adı 1923'te konulmuş ve tartışmalar kapanmıştır. Hükümet sistemi başka rejim başkadır. Nasıl ki Cumhuriyet'ten dönüş yoksa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden de dönüş yoktur. Millet kararını vermiştir. 100 yıl önce atılan kutlu adımın dayanağı cumhurdur. Atatürk yaşasaydı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni savunurdu."

"1923'ÜN GELECEĞİ 1910'LU YILLARDAN BELLİDİR"
Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "Asıl dönüm noktası Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıdır. 1923'ün geleceği 1910'lu yıllardan bellidir. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. Türkiye Cumhuriyeti 100.yılında çok daha güçlüdür. Dün olmasaydı bugün hiç olmazdık. Düşman kovulmasaydı bugün vatan topraklarında yaşayamazdık. Aziz Atatürk ve arkadaşları ayağa kalkmasaydı ezan sesleri yerine çan seslerini duyardık. Cenab-ı Allah bin defa razı olsun. Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yaşasın Türk milleti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti."

İSRAİL VE HAMAS ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR
Bugün Gazze'de yaşananlar bir insanlık suçudur. Kadim devlet aklımızla devrede olmazsak günü geldiğinde Gazze'deki dramların bir benzerine Anadolu'da da şahit olmamız kaçınılmazdır. Kudüs güvende değilse, Halep güvende değilse, Ankara'nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemez.

21 Ekim 2023 akşamı sosyal medyada dediklerim şuydu; eğer bugünden itibaren ateşkes sağlanamazsa milletimle açık açık paylaşıyorum ki Türkiye süratle devreye girmelidir. Bazıları şahsıma yönelik önden siz buyrun diye alaycı bir kampanyaya alet oldular. Devletim istesin milletim destek versin şayet Gazze'deki çocuklara kol kanat germek için yola revan olmazsam namerdim.

Ateşkes sağlanmazsa Türkiye gereğini yapmalıdır. Gazze'yi koruma misyonu bize ecdadımızın mirasıdır. Eğer bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa, milletimle açık açık paylaşıyorum Türkiye süratle devreye girmeli ve her neyse yapılmalıdır.

BM etkisizdir, BM genel sekreteri Refah Sınır kapısında boy göstermekten başka bir şey yapmamaktadır. İslam ülkeleri aciz şekilde Gazze'nin bombalanması izliyor. Gazze'yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir. "

 

Yorumlar