Ayşen Gruda'nın sağlık durumu kritik!

Tiyatro ve sinema dünyasının duayen isimleri arasında yer alan Ayşen Gruda yoğun bakıma kaldırıldı. Ünlü oyuncunun sağlık durumu ciddiyetini korumaya devam ediyor.

Türk sinemasının usta oyuncusu Ayşen Gruda (74) aniden fenalaşarak Kağıthane’deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Uzun süredir yoğun bakım ünitesinden tedavi gören Gruda’nın sağlık durumu hakkında hastaneden açıklama yapıldı. Hastaneden yapılan açıklamaya göre, “Ünlü duayen sanatçımız mide kanaması şüphesi ile geldiği hastanede tedavi altına alındı. Kan değerlerinin dengelenmesi için kan verildi. Şu an durumunun stabil olması ile, odasında dinleniyor ve tedavisi devam ediyor. Yakın bir zamanda taburcu olmasını şu an öngörmüyoruz.” diye açıklandı.

AYŞEN GRUDA KİMDİR?

Tiyatroya yeteneği küçük yaşlarda ailesi tarafından fark edilen Ayşen Gruda, lise eğitimini babasının ölümü ile yarıda bırakmak zorunda kaldı. Televizyon için hazırlamış olduğu skeçlerden birini canlandırdığı karakteri ile “Domates Güzeli” olarak anılmaya başlandı.

Profesyonel olarak tiyatro sahnelerinden başlamasıyla daha sonra Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncuları arasında girmeyi başardı. Tiyatro sanatçısı olan Yılmaz Gruda ile evlendi. Bu evlilikten bir çocuğu olan Ayşen Gruda’nın evliliği uzun sürmesine rağmen, bitmek zorunda kaldı. Özellikle aile filmlerinin kadrosunda hep yer alan Ayşen Gruba, 150’ye yakın filmde rol aldı. 

Yorumlar