Avrupa liglerinde 'Türk' haftası

Avrupa'da top koşturan Türk oyuncular bu hafta performansları ve attıkları gollerle göz doldurdu.

Avrupa'da 'Türk' haftası yaşandı. Avrupa'nın önemli liglerinde oynayan oyunculardan Enes Ünal, Emre Mor, Yunus Mallı, İlkay Gündoğan ve Bilal Başaçıkoğlu performansları ve golleri ile göz doldurdu.

Son dönemde Türk futbolunun en büyük yıldızları arasında gösterilen ve geçtiğimiz transfer sezonunda Almanya'nın köklü kulübü Borissia Dortmund'a transfer olan milli yıldız Emre Mor, ilk golünü kaydetti. Bundesliga'nın 3. haftasında Darmstadt karşısında oyuna 64. dakikada dahil olan Emre Mor 88. dakikada ilk golünü kaydetti. Almanya'da bir diğer temsilcimiz de Yunus Mallı oldu.

MALLI'DAN BİR GOL BİR ASİST

Mainz'da oynayan milli futbolcu Yunus Mallı ise ligin 3. haftasında Augsburg deplasmanından 3-1 galip ayrıldıkları karşılaşmayı, 1 gol ve 1 asistle tamamladı.

ENES'TEN MÜTHİŞ PERFORMANS

Geçtiğimiz haftalarda attığı hat-trick ile kulübü Twente'nin tarihine geçen Enes Ünal, bu hafta da 2 golle takımını sırtladı.
Twente'nin, Ado den Haag’ı 4-1 yendiği maçta fileleri 2 kez havalandıran 19 yaşındaki forvet oyuncusu, 4 karşılaşmada attığı 5 golle gol krallığı yarışında liderlik koltuğuna oturdu.

TWENTE TARİHİNDEKİ İKİNCİ 5 GOLLÜ OYUNCU OLDU

Enes ayrıca, 1967'deki ilk 4 lig maçında 5 gol kaydeden Dick van Dijk'tan sonra Twente tarihinde bunu başaran ikinci futbolcu oldu.

BİLAL'DEN 3 PUAN GETİREN ASİST

Hollanda'nın Feyenoord takımında forma giyen Bilal Başaçıkoğlu da bu hafta PSV deplasmanında yaptığı asistle galibiyete büyük katkıda bulundu.Feyenoord, PSV'yi deplasmanda 1-0'la geçti.

İLKAY'DAN PREMİER LİG'DE İLK GOL

İlkay Gündoğan Manchester City'de, ilk kez ağları sarstı. Manchester City ile ilk lig maçına çıkan 25 yaşındaki futbolcu, 72 dakika süre aldığı Bournemouth müsabakasının 66. dakikasında yeni takımındaki ilk golünü attı. City bu sonuçla 5'te 5 yaptı.

Yorumlar