Can Baydarol: Avrupa tam bir üslup rezaleti yaşıyor!

Hain darbe girişimi sonrası Avrupa'nın Türkiye'ye takındığı ikiyüzlü tavır yedinden yetmişe tüm Türkiye'nin tepkisine yol açtı.

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin ardından Batı ülkelerinin Türkiye’ye karşı takındığı art niyetli tavır, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm Türk halkının sert tepkisine yol açtı. Tüm hukuk kurallarını hiçe sayarak Meclis binasına kadar birçok yere bomba yağdıran, sivil vatandaşlarımız dâhil birçok insanı şehit ederek bütün ülkeye savaş açan cani teröristlerin yaptıklarını hiçe sayan Avrupa yaptığı açıklamalarla vurdumduymazlığını ve pişkinliğini inanılmaz seviyelere çıkardı. Yüzlerce şehit binlerce gazi verdiğimiz kanlı gecenin ardından teröristlerin sağlığı üzerinde Türkiye’yi eleştiren Avrupa’ya en büyük cevabı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta Avrupa’nın bu çirkin tutumunu eleştirerek verdi.

Avrupa ve Avrupa ülkeleri liderlerinin içine düştüğü skandal tavrı AjansHaber’e değerlendiren Avrupa Birliği Uzmanı Can Baydarol Batı’nın tam bir üslup rezaleti yaşadığını vurguladı. İdam cezası noktasında da dikkatli adımlar atılması gerektiğini belirten Baydarol bu noktada atılması gereken adımları da değerlendirdi.

İşte Can Baydarol’un AjansHaber’e yaptığı o değerlendirme:

AVRUPA TAM BİR ÜSLUP REZALETİ YAŞIYOR

Avrupa’da çok ciddi bir üslup sorunu var. Türkiye’de bir darbe girişimi meydana gelmiş, tepemizden uçaklar geçmiş, bombalar patlamış Avrupa ülkesi liderlerinin bu konulara dair en ufak bir eleştiri yapmadan yakalananların sağlığı ile ilgili endişelerini belirtir hale gelmesi bir anlamda bir üslup rezaletine yol açtı. Hukukun üstünlüğü oldukça iyi ve olması gereken şeyler ama zamanında bu darbe girişiminin de kınanması lazımdı. Bunu yapmadıkları için şuanda Türkiye’den gelen her türlü eleştirilere müstahak vaziyetteler.

Avrupa ve Avrupa ülkeleri liderlerinin içine düştüğü skandal tavrı AjansHaber’e değerlendiren Avrupa Birliği Uzmanı Can Baydarol Batı’nın tam bir üslup rezaleti yaşadığını vurguladı.

TÜRKİYE’Yİ ZİYARETE BAŞLADILAR AMA ARTIK ÇOK GEÇ!

Darbe girişimi Türkiye’de gerilimi artıracağına toplumu birleştiren bir hava ortaya koydu. Avrupa bunun şaşkınlığını da yaşıyor ve bundan korkuyorlar. Şuanda teker teker Türkiye’yi ziyaret etmeye başlıyorlar ama artık çok geç.

RUSYA ZİYARETİNİN ARDINDAN HEM AB HEM ABD DERİNDEN ENDİŞE DUYUYOR

Bu darbe girişiminin ardından Erdoğan’ın Türkiye’ye yaptığı ziyaret de endişelerinin kat be kat artmasına neden oldu bunun da ayrıca altının çizilmesi lazım. Bugün bir haberde karşılaştım artık durum ‘Rusya’ya İncirlik açılır mı?’ noktasına geldi. Dolayısıyla bütün bunlar hem Avrupa Birliği ülkelerine hem de Amerika Birleşik devletlerini çok derinden endişelendiriyor. Bu şekilde uluslararası bir gündem yaşıyoruz.

CUMHURBAŞKANI İDAMI DESTEKLERİM DEDİ AMA…

İdam konusunda da Cumhurbaşkanı ve Başbakan birbirlerini dengeleyici konuşuyorlar. Cumhurbaşkanı biraz daha halkın nabzını tutuyor, Başbakan ise bu kişilere adil bir yargılama sonrası verilecek ömür boyu hapis cezasının çok daha etkili olacağını savunuyor.
Cumhurbaşkanı eğer parlamentodan geçerse ben onaylarım diyor ama parlamentodaki yürütme organı kesimde çok fazla idam isteği olmadığına dair görüntü AK Parti’nin grup toplantısında ortaya çıktı.

İDAMIN ÇOK FAZLA DİLLENDİRİLMESİNDEN SAKINMAK GEREKİR

Ama bu noktada şunu söylemek lazım: İstediğimiz kadar haklı olalım, istediğimiz kadar Fethullah Gülen’i isteyelim, Yunanistan’a kaçanları isteyelim, Avrupa’nın diğer ülkelerine kaçanları isteyelim ne zaman ki idam cezası konusunu bu kadar yüksek sesle söylersek karşı taraf bunları bize iade etmemek için bahane üretirler. ‘Biz bunları Türkiye’ye iade edersek bunları idam edecekler o halde biz bunlara sığınma hakkını verelim’ gibi düşünceler gündeme gelecektir. Biz bu yönde bir karşı kamuoyunun oluşmasına bir anlamda kendi elimizle çanak tutuyoruz. Bu durumdan sakınılması gerekiyor. Bu durumu halka düzgün bir şekilde anlatmak lazım.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar