Atilla Uras kimdir? Nereli? Ne iş yapar?

Ünlü iş adamı Atilla Uras hayatını kaybetmesinin ardından gündeme gelerek kim olduğu merak edilen bir isim. Ajanshaber sizin için Atilla Uras kimdir sorusunu cevapladı.

Bodrum’daki beş yıldızlı iki otelin ve eski Marmarabank’ın sahibi olan ünlü iş adamı 81 yaşındaki Atilla Uras kimdir? Bugün saat 15.05’te tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden Uras'ın ardından ölüm haberini alan vatandaşlar  Atilla Uras ne iş yapar sorusunu sormaya başladı. Ajanshaber tüm sorularınız için haberini hazırladı.

ATİLLA URAS KİMDİR?

Atilla Uras 1937 yılında İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Robert Koleji'ni bitirdikten sonra eğitimine Amerik'da devam etmiş ve Boston şehrinde , Boston Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olmuştur.

İki yıl askerlik hizmetinin ardından Sovyetler Birliği ile ticari faaliyetlere başlamıştır. 36 yıllık çalışma süresince ihracat-ithalat, mümesillik yapmıştır.

ATİLLA URAS KİMDİR? NERELİDİR? NE İŞ YAPAR?

Sovyetler Birliği döneminde Sovyetler’e ilk ticaret yapan kişi olarak bilinen Atilla Uras Marmara Bank’ın eski Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Türkiye’de kiralardan en fazla gelir elde eden listesinde Atilla Uras 173 milyar 499 milyon 70 bin lira kazanç ile listede ilk 100 arasında yer almaktadır.

Günümüzde müteahhit olarak çalışmalarını sürdüren Atilla Uras’ın İstanbul Boğazı ve Etiler gibi yerlerde bir çok ev villası mevcuttur.

Yasemin ve Nilüfer Uras isimlerinde iki kızı vardır. Son dönemlerde babalarının yaşının nüfustaki bilinenden daha yüksek olduğu ve akıl sağlığı nedeni ile vesayet altına alınması gerektiği için mahkemeye başvurdukları haberleri ile gündeme gelmişlerdir. Atilla Uras ise vasi istemem akıl sağlığım gayet yerinde diye açıklama yapmıştır.

Yorumlar