Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayı hangi örgüt yaptı? Saldırının amacı ne, kaç kişi öldü?

Atatürk Havalimanı’nda peş peşe meydana gelen 3 patlamada çok sayıda kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Türkiye, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen 3 patlama ile sarsıldı. Patlamanın ardından ilk bilgilere göre 36 kişi şehit oldu, onlarca kişi yaralandı. Patlamayı dünya basını son dakika olarak duyururken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, örgütün belli olduğunu ancak teyide muhtaç olunduğunu belirtti.

Türkiye’nin ulaşımdaki kalbi olan Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamayı terör uzmanı Abdullah Ağar, sıcağı sıcağına AjansHaber’e değerlendirdi.

RUSYA VE İSRAİL ANLAŞMALARININ ETKİSİ VAR MI?

Rusya ve İsrail gelişmelerinin ardından böyle bir saldırıyı buna bağlamak doğru değil. Bu tür eylemlerin karar verilmesi, planlanması, lojistik desteğinin yapılması ve uygulanması zaman ister. Bu aslında eylemin çok daha önceden kararının verildiğini gösteriyor. Kuvvetli ihtimal IŞİD gibi gözüküyor. Çünkü IŞİD, daha önce Ramazan ayında eylem yapacağını söylemişti.

"EYLEMİN TARZI IŞİD’İ İŞARET EDİYOR”

Eylemin oluş tarzı, yapılış tarzı IŞİD’in geçmişte yapmış olduğu eylemlere çok benziyor. Brüksel’e çok benziyor ama kaynak olarak Irak’ı göstermek daha doğru olur. Bu tür zamana ve alana yayılı eylemlerin orijini Irak’tır. Suriye’ye sıçradı bu ve daha sonra da Türkiye’ye sıçradı.

“TAK’I VE MLKP’Yİ DE İHMAL ETMEMEK GEREKİYOR”

TAK’ı ve MLKP’yi de ihmal etmememiz gerekiyor bu eylemde. PKK bu eylemi kabul etmeyecektir ancak eylemi TAK üstleniyorsa PKK üstüne almamak için bunu yapıyordur. Temel gaye de PKK’nın sivillere zarar vermeyeceği algısından kaynaklanıyor ama büyük ihtimal IŞİD çıkacak bunun altından.

“TÜRKİYE’NİN IŞİD’LE MÜCADELESİ ÖRGÜTÜ HIRÇINLAŞTIRDI”

Türkiye’nin IŞİD’le yapmış olduğu mücadele, koalisyon güçleri ile yapılan ittifak buna neden olarak gösterilebilir çünkü IŞİD bu aşamanın ardından daha da saldırganlaştı. Mare, Cerablus hattının IŞİD’le ilişiğinin kesilmesinin ardından örgüt daha da saldırganlaştı.

“SEMBOL BİR SALDIRI”

Turizmden ziyade temel hedef ulaşım. Sembol bir saldırı. Türkiye’nin ulaşımdaki kalbi. Batı’nın Türkiye üzerinden hem toplanma hem de dağıtım noktasında gerçekleştiriliyor saldırı. Turizme de çok büyük bir etkisi olacaktır bu saldırının.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar