Atatürk Havalimanı'nda dakikada 1 sefer!

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Bayram tatili süresince dakikada bir sefer yapılacak.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, 9-18 Eylül tarihleri arasında 13 bin 200 planlı sefer yapılacak. Bu rakama aynı tarihler arasında 77 ek sefer daha konulacak ve sayı 13 bin 277'ye yükselecek. Bayram tatili döneminde havalimanında 4 bin 126 iç hat, 9 bin 151 dış hat seferi olacak. İstanbul'daki yoğunluğu İzmir Adnan Menderes Havalimanı takip ediyor. Buradaki artışın nedeni de turistlerin tercihinden kaynaklanıyor. 

SON ZAMANLARIN EN YOĞUN DÖNEMİ YAŞANACAK

Normal günlerde Atatürk Havalimanı yaklaşık olarak bin 300 seferde 170 bin yolcuyu ağırlıyor. Bu sürede günlük ortayalam bin 1328 sefer düzenlenecek.

DAKİKADA BİR SEFER

Tatil boyunca Atatürk Havalimanı'nda son zamanların en yoğun döneminin yaşanması beklenirlen 10 günlük sürede ortalama olarak 65 saniyede bir uçak ya inmiş ya da kalkmış olacak.

DIŞ HATLARDA İLK ÜÇ: KKTC, TAHRAN, PARİS

En çok dış hatlar seferi 234 ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirilecek. Ercan Havalimanı'na yapılacak en fazla seferi, 226 ile Tahran, 186 ile Paris izleyecek.

İÇ HATLARDA İLK ÜÇ: İZMİR, ANTALYA, ANKARA

İç hatlarda sayılara bakıldığında en fazla sefer İzmir'e yapılacak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yapılacak 572 seferi, 508 ile Antalya, 377 ile Ankara seferleri takip edecek.

İZMİR'DE TURİST YOĞUNLUĞU YAŞANACAK

Sefer hareketliliği İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan olduğu gibi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da yaşanacak. Türkiye'de yerli turistin öncelikli tercihi olan Ege Bölgesi'nin havayolu ile giriş kapısı olarak değerlendirilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na 9-18 Eylül'de iç ve dış hatlarda 63 ek seferle birlikte toplam 2 bin 397 sefer yapılacak.

Yorumlar