Norm Fazlası Öğretmenlerin Atama Sonuçları bugün açıklanıyor!

Öğretmenlerin ve yöneticilerin çalıştıkları okulda 8 yıllık görev sonrasında yer değiştirme işlemlerinin gerçekleştiği MEB 2016 Norm fazlası öğretmen atama sonuçları Mebbis'den açıklanacak.

Geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan üzücü olaylar sonrasında devlet kurumlarında FETÖ terör ögütüyle bağlantısı olan personelin kurumlardan açığa alınması ya da ihraç edilmesi sonrasında boş kadrolar oluşmuştu. Bu kurumlardan biriside Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar. En fazla personelin açığa alındığı okullarda meydana gelen kadro boşluklarının bir kısmı 15 Bin Sözleşmeli öğretmen tarafında karşılanması kararlaştırılırken bir diğer kısmınında okullarda 8 yıllık görev süresini tamamlamış Norm fazlası öğretmen ve yöneticilerden karşılanmasına karar verildi. 19 Eylül pazartesi günü başlayan okul tercihleri 23 Eylül cuma günü sona erdi. Başvuru işlemlerinin sona ermesinden Öğretmen Norm Fazlası atama sonuçları 26 Eylül pazartesi günü Mili Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden açıklanacak. Norm fazlası başvurusu yapan öğretmen ve yöneticiler sonuçları mebbis.meb.gov.tr adresine giderek kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak öğrenebilecekler.

ÖNCELİK DEVREDİLEN OKULLARDA

Mili Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmen ihtiyacının bir kısmının da ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerden karşılanması amacıyla yapılan atamaların öncelik sıralamasıyla ilgili MEB tarafından açıklama yapıldı. MEB'in yazısında, "Bu kapsamda yapılacak atamalarda, eğitim kurumlarının boş öğretmen norm kadrolarının, atama yetkisi bakanlıkta olanlar hariç, tamamı açık gösterilecek ve yeni açılan eğitim kurumları ile özel okullardan bakanlığımıza devredilenlere yapılacak atamalara öncelik verilecektir. Ayrıca öğretmenler, zaruri durumlar dışında gerek bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde gerekse diğer kamu kumu ve kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilmeyecektir" denildi.

ATAMA SONUÇLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ'NDE

Pazartesi günü açıklanacağı duyurulan norm fazlası atama sonuçları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden de duyurulacak. Yer değiştirme okul tercihi yapan öğretmenler, yerleştikleri okullarlarla ilgili listeleri tercih yaptıkları illerin İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin resmi sitesinin "DUYURULAR" bölmünden öğrenebilecekler. 

MEBBİS'TEN DE ÖĞRENİLECEK

Okulların açılması ve 2016 – 2017 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla öğretmen açığının tamamlanması amacıyla 19 Eylül pazartesi günü başlayan tercihleri sona ermesinden sonra öğretmelerin yerleştirildikleri okullar 26 Eylül pazartesi günü açıklanacak. Öğretmen ihtiyacı duyalan boş kadrolara yapılan norm fazlası atama sonuçlarının açıklamasından sonra mebbis uygulamasıdan da öğrenilebilecek.

BU DURUMLARDA İŞLEM UYGULANMAYACAK

Norm kadro uygulaması bazı şartları ve durumları taşıyan öğretmen ve yöneticileri kapsamayacak. Bu durumlar şöyle belirtilmiştir. 25.06.1983 Tarihli ve 18088 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin "Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarda Göz önünde Bulundurulacak Hususlar" başlıklı 9. maddesi son fıkrasındaki; "İlgili mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı, mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı ve emniyet hizmetleri sınıfına giren memurlar, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay ve astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile hakim ve savcıların görev süresiyle sınırlı olmak üzere atandıkları yere, memur olan eşinin atanmasında mevzuatı uyarınca yürürlüğe konulan norm kadro sayılarına ilişkin hükümler uygulanmaz." hükümlerince madde hükmünde yer verilen meslekteki görevlilerin eşleri olan öğretmenlere bu norm kadro işlemi uygulanmayacaktır.

Yorumlar