Galatasaray'ın yeni maestrosu o!

Galatasaray'ın Keçiörengücü deplasmanında aldığı 2-1'lik galibiyetinde attığı golle büyük rol oynayan Atalay Babacan ile ilgili bilgiler merak ediliyor. İşte detaylar...

Her ne kadar Mircea Lucescu Türk oyunculara şans verilmediği iddiasıyla takım kuramadığını belirtse de genç futbolcular kendilerini buldukları fırsatta parlatmayı ihmal etmiyor. Altyapıdan yetişen oyuncularıyla her dönem adından söz ettiren Galatasaray'da bugün de Atalay Babacan fırtınası esti. Ozan Kabak'tan sonra takımda süre alması beklenen isimlerden biri olan 18 yaşındaki yıldız adayı hakkındaki bilgiler de merak ediliyor. Günün en çok sorularından biri de Atalay Babacan kimdir? oldu.

Oyun severlere yabancı değil
Atalay Babacan bugün attığı golle kendisini futbol sahnesinde gösterse de Football Manager oyuncuları için hiç de yeni bir isim konumunda bulunmuyor. Binlerce oyun sever Galatasaray'ı kontrolüne aldığı zaman alt yapının nimetlerinden yararlanıyor ve Atalay Babacan'ı A takıma çıkarıyor.

Atalay Babacan kimdir?
28 Haziran 2000 Denizli doğumlu. 2013 yılında Denizlispor'dan Galatasaray'a transfer edildi. 53 kez milli oldu ve kariyerinde 80 golü bulunuyor.

10 numara pozisyonunda oynayan 18 yaşındaki futbolcu sol ayağını muhteşem kullanıyor. U17 Avrupa Şampiyanası grup aşamasında 6 maçta 4 gol attı. U17 Milli Takımı'a İtalya maçında ise galibiyeti getiren isim oldu.

Türkiye U17 Milli Takımı, Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında adını çeyrek finale yazdırırken, takımın 10 numarası Atalay Babacan performansı ile dikkatleri üzerine çekti.

U17 Dünya Kupası kadrosunda da yer alan Atalay Babacan'ın Galatasaray ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Uzun bir sakatlık döneminin ardından bu sezon U21 takımında forma giymeye başlayan Atalay Babacan bu sezon 4 maçta forma giyip 2 gol birden attı. Atalay Babacan bir süredir A takım ile idmanlara çıkmaya başladı.

Porto maçında harika bir gol attı
UEFA Gençlik Ligi'nde oynanan Porto maçında forma giyen ve harika bir gol atan Atalay Babacan yeniden Fatih Terim'in gözüne girdi. Antalyaspor U21 maçında da oynayan futbolcu buradaki başarılı performansının ardından Antalyaspor maçının 21 kişilik kadrosuna da dahil edildi.

Yorumlar