Askerler Suriye'de görev alabilir

 Irak'a mülteci gelmesinden ve IŞİD'in büyümesinden endişelendiği için, Irak askerlerinin Suriye'de görev alabileceği duyuruldu.

   

 Irak'a mülteci gelmesinden ve IŞİD'in büyümesinden endişelendiği için, Irak askerlerinin Suriye'de görev alabileceği duyuruldu.

Abdülmehdi, Irak’ı sınırlarındaki tehditlerden korumak için her seçeneği değerlendirdiklerini söyledi. Cumartesi günü Abdülmehdi ile Amerika'nın Dışişleri Bakanı Mike Pompeo konuştu. Abdülmehdi, Amerika'dan Suriye'ye asker göndermeleri için bir istek olmadığını fakat bunun görüşmede konuşulduğunu bildirdi. Abdülmehdi, ‘‘Irak kararını dostlarına ve komşularına danışarak verecek’’ diyerek, konuyu belirtti. Irak, sınırlarını hala olası bir IŞİD kaçağı riskine karşı korumaya devam ediyor.  

Amerika Suriye’den çekilince, Irak, müttefikleri ve Kürtler liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri IŞİD’le yalnız mücadele edeceğini duyurdu. Çekilme ile birlikte YPG’ye operasyon düzenlemesinin önünün açılması bekleniyor. SDG yetkilileri, Türkiye operasyon yaparsa, IŞİD’le mücadele için kullandığı kaynakları Türkiye’ye karşı kendisini savunmak üzere kullanmak zorunda kabalieceğini duyurdu. Uzmanlar tarafından SDG kontrolündeki kuzeydoğu bölgesindeki alanı Suriye ordusunun geri kazanmak üzere müdahale edebileceği bildirildi.

Irak’ın Suriye’de hiç askeri yok, Halk Seferberlik Güçleri’ne mensup İran destekli eğitimli milisler burada Irak'ı temsilen bulunmakta.  

 

 

Yorumlar